Jamie’s gebakken aardperen

21

Aardperen… ik kende ze  niet echt… Ik zie weleens een recept (klik hier voor meer recepten) voorbij komen en heb mijn grote vriend Google geraadpleegd.

Aardperen

Ok, dat zijn dus aardperen… Volgens mij heb ik die nog nooit gegeten (in ieder geval niet bewust), zeker niet mee gekookt en ze liggen ook niet (vaak of erg aanwezig) in de supermarkt.

Ze zien er ook niet super aantrekkelijk uit, moet ik eerlijk zeggen. Maar  toen kwam (de  proefversie van) De Krat. Na de Streekbox (die we nu elke twee weken krijgen) en HelloFresh, werd het tijd om De Krat ook eens uit te proberen. In de eerste proefversie (je kunt alleen een proefversie bestellen met twee leveringen) zaten aardperen inclusief twee recepten met die aardperen: pikante soep met aardperen & korianderolie en geroosterde wortelgroenten met quinoa.

Alwin at die avond niet thuis, dus ik moest wat voor mezelf maken. Niet teveel moeite, want ik was ook bezig met het verven van de woonkamer, moest het hondje tussendoor  nog uitlaten en ook nog ‘even’ koken. De (koel)kast was niet erg vol meer, maar de aardperen lagen er nog… Ik had niet zoveel  zin in soep en we hadden net die dag daarvoor een quinoa-groenteschotel gegeten. Toch maar een ander recept dan…

Ik ben gegaan voor de gebakken aardperen van Jamie Oliver. Het recept komt uit het boek ‘The Naked Chef is terug‘. Jamie schrijft bij het recept: “Dit gerecht is absoluut heerlijk om midden op tafel  te zetten bij een zondags stuk braadvlees of bij gegrilde kip of varkenskarbonade. De broodkruimels en tijm erbovenop worden heerlijk knapperig en geven het gerecht echt een sexy textuur: de zachte aardpeer met dat krokante laagje erop”.

Klinkt goed toch!?  Aan de slag dan maar… ik had helaas geen brood meer liggen, dus ik heb panko gebruikt en de verse tijm vervangen door gedroogde tijm. Dat ging prima en ik heb heerlijk gegeten! Ik heb een kleine versie gemaakt (voor mij alleen) zonder stukje vlees, het was tenslotte soort van ‘restjes-dag’ en dit was genoeg voor mij alleen.

Jamie's gebakken aardperen

Jamie’s gebakken aardperen

Op zoek naar meer informatie en/of nog meer recepten met aardperen? Neem hier dan snel een kijkje: alles over aardperen inclusief meerdere recepten!

Print Friendly, PDF & Email

21 reacties

 1. Pingback: Gebakken aardperen met verse kruiden - MiCook

 2. Pingback: Aardperen - MiCook

 3. Pingback: Het betere & mindere werk van 2013 - MiCook

 4. Ik heb aardperen in m’n volkstuin staan. Heb er al een keer frietjes van gemaakt en een keer gebakken. was nu op zoek naar iets anders. Dit ga ik beslist maken, eerst zaterdag een nieuwe voorraad aardperen halen.

 5. Dank voor dit recept. Het zit nu in de oven! De aardperen zaten bij mij in de Beebox en was op zoek naar een creatief recept. Heb jouw recept als een van de eerste gevonden, het ruik al super lekker vanaf hier!

 6. Het smaakt echt super! Maar in een half uur kreeg ik de aardperen niet zacht, ook nadat ik ze nog eens 20 minuten gaf bleven ze hard.

  • Wat fijn dat de aardperen in de smaak zijn gevallen, Wouter! 🙂

   Wat raar dat ze hard bleven…. 20 minuten extra zou toch (meer dan) voldoende moeten zijn… ik heb geen idee waar dit aan kant liggen…

   • Bij mij bleven de aardperen ook keihard. Jammer want de smaak was overheerlijk. Ik denk dat je echt dunne plakjes moet snijden of nog beter even kort blancheren van te voren.

    • Wat raar zeg!

     Maar fijn dat de smaak wel goed was! 🙂

     Ik heb inmiddels ook weer aardperen in huis, dus ga eens even wat proberen! Die dingen moeten toch zacht te krijgen zijn… 😉 Het lukte hier de eerste keer ook!

 7. Pingback: De laatste oogst van het jaar: Aardperen | Food Forest News

 8. Pingback: » AardpeerVZW Rauw

 9. wij hebben het geprobeerd te maken, de aardperen worden maar niet gaar na 1,5 uur in oven nog steeds niet. het ruikt heerlijk en de broodkruim erop smaakt heerlijk. volgende keer toch de aardpeer voorgaren.

 10. Ik heb dit recept gemaakt, ik heb het 45 minuten in de oven gedaan. En de aardpeer waren nog keihard. Toen uit nood maar inde magnetron, toen gegeten . Het smaakte goed maar de aardpeerstukjes waren nog hard !

 11. ik maak dit recept al jaren met aardperen uit de moestuin. eerst 20 min voorkoken. erna pas in de ovenschaal, ookal vallen ze uit elkaar, want plakjes snijden lukt meestal niet meer; maar…boterzacht en echt hmmm

 12. Ik krijg van aardpeer verschrikkelijk last van winderigheid, durf ze niet meer in ruime hoeveelheid te eten. Jullie daar geen last van?

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.