Jamie’s gebakken aardperen

20

Aardperen… ik kende ze  niet echt… Ik zie weleens een recept (klik hier voor meer recepten) voorbij komen en heb mijn grote vriend Google geraadpleegd.

Aardperen

Ok, dat zijn dus aardperen… Volgens mij heb ik die nog nooit gegeten (in ieder geval niet bewust), zeker niet mee gekookt en ze liggen ook niet (vaak of erg aanwezig) in de supermarkt.

Ze zien er ook niet super aantrekkelijk uit, moet ik eerlijk zeggen. Maar  toen kwam (de  proefversie van) De Krat. Na de Streekbox (die we nu elke twee weken krijgen) en HelloFresh, werd het tijd om De Krat ook eens uit te proberen. In de eerste proefversie (je kunt alleen een proefversie bestellen met twee leveringen) zaten aardperen inclusief twee recepten met die aardperen: pikante soep met aardperen & korianderolie en geroosterde wortelgroenten met quinoa.

Alwin at die avond niet thuis, dus ik moest wat voor mezelf maken. Niet teveel moeite, want ik was ook bezig met het verven van de woonkamer, moest het hondje tussendoor  nog uitlaten en ook nog ‘even’ koken. De (koel)kast was niet erg vol meer, maar de aardperen lagen er nog… Ik had niet zoveel  zin in soep en we hadden net die dag daarvoor een quinoa-groenteschotel gegeten. Toch maar een ander recept dan…

Ik ben gegaan voor de gebakken aardperen van Jamie Oliver. Het recept komt uit het boek ‘The Naked Chef is terug‘. Jamie schrijft bij het recept: “Dit gerecht is absoluut heerlijk om midden op tafel  te zetten bij een zondags stuk braadvlees of bij gegrilde kip of varkenskarbonade. De broodkruimels en tijm erbovenop worden heerlijk knapperig en geven het gerecht echt een sexy textuur: de zachte aardpeer met dat krokante laagje erop”.

Klinkt goed toch!?  Aan de slag dan maar… ik had helaas geen brood meer liggen, dus ik heb panko gebruikt en de verse tijm vervangen door gedroogde tijm. Dat ging prima en ik heb heerlijk gegeten! Ik heb een kleine versie gemaakt (voor mij alleen) zonder stukje vlees, het was tenslotte soort van ‘restjes-dag’ en dit was genoeg voor mij alleen.

Jamie's gebakken aardperen

Jamie’s gebakken aardperen

Op zoek naar meer informatie en/of nog meer recepten met aardperen? Neem hier dan snel een kijkje: alles over aardperen inclusief meerdere recepten!

Print Friendly, PDF & Email