Een heerlijke, makkelijke maaltijd: kabeljauwpakketje met broccoli & taugé.
Het is vrijdag 6 december. De dag dat sinterklaas weer naar huis gaat, naar Spanje (de bofkont!). De dag na het hééérlijk avondje, pakjesavond, sinterklaasavond: feest! Hebben jullie een fijne avond gehad? Ondanks de harde wind, regen & hagel? Ben je al zat van alle kruidennoten, (gevuld) speculaas, chocoladeletters & banketstaven? Zin om de kerstboom op te tuigen?
Anyway…. heb je zin in een makkelijk, heerlijke & gezonde(re) maaltijd na al die lekkernijen en uren in de keuken staan om kruidnoten te draaien? Dan is dit een fijn recept voor vanavond! Kabeljauwpakketjes de oven in, broccoli snijden en bakken, taugé & cashewnoten erbij en dit is het resultaat:
Dat ziet er toch heerlijk uit! En het kost maar een half uur van je tijd: ideaal!
Eet je liever geen filodeeg? Dan bak of stoom je de kabeljauw gewoon volgens de aanwijzingen op verpakking (of van de visboer) en serveer je de broccoli & taugé met een stukje kabeljauw al dan niet met een plakje salami erop! 🙂 Je hoeft je bij dit recept in ieder geval geen zorgen te maken over het op tijd uit de diepvries halen van het filodeeg, want tien minuten van de voren is genoeg (meestal moet je dit drie uur van te voren doen en ik vergeet dat dan nog weleens….).
Inspiratie: Foodies
Kabeljauwpakketje met broccoli & taugé

By december 6, 2013
Published:- Yield: 4 Servings
- Prep: 10 mins
- Cook: 20 mins
- Ready In: 30 mins
Een heerlijke, makkelijke maaltijd: kabeljauwpakketje met broccoli & taugé.Het is vrijdag 6 december. De dag dat sinterklaas …
Ingredients
- 4 vellen Filodeeg diepvries
- 4 stuks Kabeljauwfilet ongeveer 100 gram per stuk
- 4 plakken Salami
- 1 eetlepel Sesamzaad
- 125 gram Taugé
- 500 gram Broccoli
- 50 gram Cashewnoten
- Olijfolie
- Peper
- Zout
- Bakplaat
- Bakpapier
Instructions
- Laat de vellen filodeeg ongeveer 10 minuten voordat je begint ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 graden en leg een vel bakpapier op een bakplaat.
- Leg op elke kabeljauwfilet een plakje salami en wikkel er een vel filodeeg omheen.
- Leg de kabeljauwpakketjes op de bakplaat met bakpapier en smeer de bovenkant van de pakketjes in met een beetje olijfolie. Bestrooi de pakketjes met het sesamzaad, zout & peper.
- Bak de pakketjes ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Maak ondertussen de broccoli schoon en snij hem in roosjes.
- Verhit wat olijfolie in een grote pan en bak hierin de broccoli roosjes ongeveer vijf minuten. Voeg de cashewnoten & taugé toe en bak nog even mee. Breng op smaak met peper & zout.
- Serveer de kabeljauwpakketjes met het broccoli-mengsel.
Eet smakelijk!
- Course: Hoofdgerechten
- Skill Level: Gemiddeld
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
10 reacties
Wat ziet dit er heerlijk uit Maaike, het water loopt me in de mond.
Dank je wel, Brenda! 🙂
En dat al zo vroeg op de ochtend, haha! 😉
Thea Sanders van Zuylen liked this on Facebook.
Lekker! Ga ik zeker een keertje maken 🙂
Jaaaa, leuk! 🙂
Anne van Atten liked this on Facebook.
De Pannenlikker liked this on Facebook.
RT @MiCookNL: Kabeljauwpakketje met broccoli & taugé – http://t.co/11R2hN2hkR http://t.co/zABnxsqA4B
Ziet er erg lekker uit!
Thx, Joyce! 🙂