Kedgeree met kip & citroen

2

Kedgeree met kip & citroen. En wortel, doperwten, paprika & yoghurtsaus.

Een pan vol groente en het was heerlijk! Het eerste gerecht dat ik maakte uit het vernieuwde magazine Gezond eten (voorheen Light koken). De tweede editie, die van april. Ook al bevat het magazine sinds de make-over wat minder recepten, er staan nog genoeg lekkere ‘dingen’ in, dus tijd om er iets uit te maken.

Ik koos voor de kedgeree, al had ik geen idee wat dat precies was…. maar  het ziet er wel erg lekker uit & er zit veel groente in, daar had ik wel zin in. Eerst maar eens opzoeken wat dat kedgeree nou precies is. Iets met vis las ik. Hmmm, geen vis in dit recept… Verder las ik dit: Kedgeree is oorspronkelijk een Indiase rijst- en linzenschotel (‘khichri’). De Engelsen hebben een eigen draai aan het gerecht gegeven door de linzen te vervangen door vis. Goh, nog niet echt een antwoord… Afijn, Gezond eten heeft er waarschijnlijk ook weer een eigen draai aan gegeven en de vis vervangen door kip. En ik heb er ook weer mijn eigen draai aangegeven, aangezien ik aantal dingen heb veranderd aan het recept….

Of dit nu een echte kedgeree is of niet (ik heb geen idee), het was in ieder geval ontzettend lekker. En makkelijk. Een eenvoudig eenpansgerecht waarbij je eigenlijk alleen maar even wat hoeft te snijden, raspen, persen, hakken & roeren. Verder vooral rustig laten sudderen en daarna genieten van een heerlijke maaltijd.

Kedgeree met kip & citroen

Kedgeree met kip & citroen

Bron: AH
Print Friendly, PDF & Email

2 reacties

  1. Pingback: Mijn kookweek – week 13 | Maaikyz iCook

  2. Pingback: Mijn kookweek – week 14 | Maaikyz iCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.