Kikkererwtenpuree

11

Een tijdje geleden, op een regenachtige zondag, hadden we tapas-dag. Een tafel vol tapas! Ik maakte onder andere deze kikkererwtenpuree van Jamie Oliver.

Een tapas-dag dus. Gewoon omdat het lekker is en om weer even in de Spaanse sferen te komen. Want wat hebben we genoten van onze vakantie in Spanje. Het was zo fijn en we hebben daar heerlijk gegeten. Veel tapas, op een terras, in de zon, zeezicht: heerlijk!

Dit keer dus zelfgemaakt. Ook erg lekker, binnen, kijkend naar de natte straten en de regen. Iets ander sfeertje, maar ook erg gezellig & smullen! De rest van de tapas recepten komen binnenkort op MiCook, maar hier alvast het recept voor de kikkerwtenpuree. Lekker met (pita)brood of rauwkost!

Kikkererwtenpuree

Kikkererwtenpuree

Het recept komt uit het boek Jamie’s reizen, ‘klassieke gerechten met een twist geïnspireerd door mijn reizen‘ (aldus Jamie) en dit recept staat in het hoofdstuk ‘Spaanse tapas’ (ja, echt!). Jamie schrijft over Spanje: “Spanje is een land waar je op slag verliefd op kunt worden. Het land heeft prachtige bergen en kusten, opwindende steden vol waanzinnige architectuur, warme, lieve mensen en vooral een zalig klimaat“. Helemaal mee eens! En zo zijn wij een paar jaar geleden ook verliefd op Spanje geworden. Een klein beetje Spanje op tafel: heerlijk!

Print Friendly, PDF & Email