Kip-cashewcurry met limoen-kokosquinoa

10

Het is alweer een tijdje geleden dat we hebben genoten van dit heerlijke maaltje: kip-cashewcurry met limoen-kokosquinoa.

Het was op een zaterdag, geïnspireerd door Elle Eten, verheugde ik mij eigenlijk al de hele dag op het avondeten. Tijdens de lunch alvast wat groente gegeten, omdat de groente bij dit maaltje ontbreekt. We hebben er nog wat komkommer bij gedaan, maar verder bestaat het gerecht voornamelijk uit quinoa, kip & cashewnoten.

Ik had zin in het avondeten & ik had zin in koken (de twee dagen daarvoor niet in de keuken gestaan). Eindelijk mocht ik dan…. (ok, ik overdrijf een beetje), de keuken in & koken! Muziekje aan, geuren in me opnemen (yum!), snijden, bakken, roeren: heerlijk! Vanuit de woonkamer kwamen al wat geluiden: “oooh, wat ruikt het lekker, wij gaan zo fijn eten”!

Hoge verwachtingen dus… en dat maakt het toch wel een beetje spannend. Wat nou als het mislukt of echt totaal niet lekker is? Maar goed, het rook lekker, het zag er goed uit, dus dan moet het ook lekker smaken, toch?

Kip-cashewcurry met limoen-kokosquinoa

Kip-cashewcurry met limoen-kokosquinoa

Aan tafel en proeven! Misschien verwacht je een beetje (na mijn verhaaltje hierboven) dat het gerecht uiteindelijk helemaal niet lekker was, maar niets is minder waar. Het was lekker! Super lekker! Wat een opluchting… als je al de hele dag denkt dat je ‘s avonds lekker gaat eten en dat is dan niet zo…. bah, dan is mijn humeur toch wel een beetje verpest. Maar ik was de rest van de avond vrolijk en, na een tweede keer opscheppen, voldaan!

In het originele recept wordt onder andere nog een uitje toegevoegd, maar daar ben ik (nog steeds) niet zo van… Wil je wel een uitje toevoegen, snij hem dan in halve ringen en voeg hem toe nadat je de kip uit de pan hebt gehaald en voordat je de gember & garam masala toevoegt.

Print Friendly, PDF & Email