Kletskoppen met bramen-mascarpone

5

Ik ben niet echt een kletskop… nee, echt niet. Maar de koekjes, daar ben ik dol op, heerlijk!

Vroeger… (ik weet het niet meer helemaal zeker, want het is lang geleden..) kochten we vaak kletskoppen. Uiteraard omdat ze lekker zijn, maar ook omdat je een tijdje David de Kabouter stickers kon sparen (met zo’n stickerboek à la voetbalplaatjes). Als ik het mij goed herinner kon je die stickers krijgen bij een pakje kletskoppen en bij een pakje van die hele dunne gele koekjes met zo’n dun roomlaagje er tussen (crème doublies). De ene week aten we dus ‘s avonds bij de koffie een kletskop, de andere week crème doublies, om mijn sticker verzameling compleet te krijgen… Van de crème doublies was ik op een gegeven moment wel flauw, maar kletskoppen gingen nooit vervelen!  Of ik mijn sticker verzameling ooit compleet heb gekregen..? Geen idee! Ik weet alleen dat we best een lange tijd alleen maar kletskoppen en crème doublies bij de koffie kregen. Toen had je ook nog geen Facebook & Twitter om stickers te ruilen…zó lang geleden…

Dus… kletskoppen zijn nog steeds lekker en erg geschikt om een heerlijk nagerecht mee te maken! Zo ook dit heerlijke, feestelijk uitziende nagerecht met bramen-mascarpone. Het was echt verrukkelijk… zo’n nagerecht waarbij je ongegeneerd je bordje nog aflikt…

Ik heb een beetje makkelijk gedaan en gewoon kletskoppen uit een pakje gebruikt, maar kletskoppen kun je natuurlijk ook prima zelf maken. Recepten voor kletskoppen kun je onder andere vinden op De Ruijsbroekjes & 24kitchen.

Print Friendly, PDF & Email

5 reacties

  1. Pingback: Kletskoppen | Maaikyz iCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.