Koetjes & Kalfjes Zoetermeer

5

Afgelopen zondag besloten we ineens om uit eten te gaan. Het was prachtig weer & ik had weinig zin om te koken (genieten van het zonnetje, daar hadden we zin in)! Uit eten dan maar!

Omdat het fijn weer was om te eten op een terras (weinig wind, lekker zonnetje), namen we Mac mee. Nog geen vijf minuten later zaten we op het terras bij Koetjes & Kalfjes in Zoetermeer (voor ons op loopafstand, zo fijn!).

We nemen Mac meestal alleen maar mee als we weten dat we buiten kunnen zitten (honden zijn niet altijd welkom), maar er werd meteen ook een tafeltje binnen voor ons gereserveerd (mochten we het te koud buiten vinden) en Mac mocht gewoon mee naar binnen.

Het weer was alleen zo goed, dat we lekker buiten bleven zitten, maar altijd fijn om te weten dat honden ook welkom zijn. We begonnen met wat drinken en ook Mac kreeg (ongevraagd) een bak water (en daar zijn wij altijd erg blij mee).

De service

We hebben vorig jaar (oktober) al eens bij Koetjes & Kalfjes gegeten en dat is goed bevallen. Op internet lazen we wat ‘klachten’ over (de snelheid) van de service, maar daar hadden we vorige keer geen last van gehad. Ook zondag zijn we volledig zonder klachten weggegaan. We zaten niet zonder drinken, we werden snel geholpen, de tijden tussen de gangen waren goed (niet te lang, maar ook niet te kort) en het personeel was erg vriendelijk en wist precies te vertellen wat het menu van de dag was (inclusief alle ‘moeilijke’ termen). Er werd zelfs gevraagd of er rekening gehouden moest worden met allergieën en die vraag krijgen we echt niet vaak.

Het eten….

So far, so good. Nu nog het eten (niet onbelangrijk natuurlijk in een restaurant…). We begonnen met een voorgerecht (joh…). Alwin koos voor sashimi zalm en ik voor de kaaskroketjes. Allebei super lekker, erg smaakvol & niet te veel.

Voorgerechtje

Voorgerechtjes

Een lekker wijntje & een spa blauw erbij en door naar het hoofdgerecht. Alwin koos voor de kabeljauw met asperges en ik ging voor de vega du chef en dat was die dag een vegetarische lasagne met provinciaalse groente. Alwin vond de kabeljauw wat flauw, maar met wat peper & zout heeft hij heerlijk zitten eten. Ik heb zonder peper & zout heerlijk zitten smullen. De lasagne was echt super lekker, goed gevuld met erg veel groente. Nog wat frietjes erbij en het feest was compleet.

Hoofdgerecht

Hoofdgerecht

We bekijken na het hoofdgerecht vaak even de dessertkaart, maar kiezen over het algemeen voor een dessertwijntje of een kopje koffie (die je hier krijgt met een – hoe toepasselijk- koetjesreep). Ik ben zelf niet zo’n grote ijsliefhebber en na een voorgerecht én hoofdgerecht, zitten we meestal vol. Nu ook wel hoor, maar dat grand dessert voor twee personen klonk wel erg lekker. Niet dat er op de kaart stond wat het precies was, maar zeg nou zelf: grand dessert, dat klinkt toch geweldig!? En dat was het! Het zag er echt super mooi uit en het was erg lekker. We vonden de crème brûlée allebei echt ontzettend lekker, dus de keuze voor het nagerecht van volgende keer is al gemaakt!

Grand dessert

Grand dessert

Voor herhaling vatbaar?

Een volgende keer? Jazeker! Hier komen we echt vaker terug. Eigenlijk houdt niets ons tegen: Mac mag mee, we kunnen er ongeveer kruipend naar toe en het eten is super lekker, de service is goed en dat in combinatie met een lekker zonnetje op het terras: genieten!

Kijk voor meer informatie & een sfeer impressie op Koetjes & Kalfjes!

Print Friendly, PDF & Email