Koffiecake met walnoten

11

Een heerlijke koffiecake met walnoten!

Lekker voor bij de koffie, een bakje espresso of als dessert met een bolletje koffie-ijs. Versier de cake (of de als taart vermomde cake) met kerst-chocolaatjes om er een kerst-versie van te maken en met mokka bonen of walnoten om er een ‘gewone’ versie van te maken. Want deze cake is heerlijk voor tijdens de kerst, maar ook erna & ervoor (het hele jaar dus..) is het een zeer smakelijke cake!

Koffiecake met walnoten

Koffiecake met walnoten

Het recept (met wat kleine aanpassingen) komt uit het ‘boek’ Bakken voor beginners. Het is eigenlijk meer een tijdschrift vol met basisrecepten voor de beginnende bakker. Altijd leuk om basistips (weer) eens door te lezen en er staan heerlijke recepten in. Zo ook deze koffiecake met walnoten. Ik heb er zelf een beetje een kerst-versie van gemaakt (past wel bij de tijd van het jaar toch…. 😉 ).

Ik vond het super leuk om deze cake/taart te maken. Muziekje aan, de keuken in & genieten. Alleen al het maken van de cake: daar kan ik zo vrolijk van worden. Daarna ook nog proeven: jeej! Hij is echt super lekker! Een heerlijke luchtige cake met stukjes walnoot met een échte koffie-smaak en dan de zoete botercrème: een erg fijne combinatie!

Ik vond de botercrème alleen iets té zoet. Het past wel goed bij het geheel, maar als je, net als ik, niet zo’n enorme zoetekauw bent, kan het geen kwaad om wat minder poedersuiker aan de botercrème toe te voegen.

Print Friendly, PDF & Email

11 reacties

  1. Pingback: Mijn kookweek - week 50 - MiCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.