Koffietulband

6

Weer één van de baksel die ik maakte voor Alwin om te trakteren op zijn werk ter ere van zijn 40ste verjaardag.

Eerder deze week zagen jullie de boterkoek al voorbij komen, dit was het tweede project. Ook niet moeilijk om te maken, dus kans van slagen was groot. De tulband viel goed in de smaak bij Alwin en zijn collega’s: alles op en de collega’s reageerden erg enthousiast. Toch leuk om te merken dat je baksels in de smaak vallen bij meerdere mensen! 🙂

Het originele recept vonden we op de receptensite van Albert Heijn toen we op zoek waren naar leuke recepten voor Alwin om te trakteren. Om er wat variatie in te houden wilde we ook een cake bakken, maar geen standaard cake, dus dit leek wel een goede optie.

Bij het originele recept wordt de tulband horizontaal doorgesneden en besmeerd met mascarpone (gemengd met espresso, kaneel & poedersuiker). Ik wist niet of dit buiten de koelkast ook goed zou blijven, dus dit stapje heb ik maar overgeslagen. Gelukkig heeft de koffietulband genoeg smaak om ook zonder het mascarpone-mengsel te serveren.

Met wat kleine aanpassingen op het originele recept was dit ook weer een succesvolle traktatie en was Alwin erg geliefd op zijn werk die dag! 😉 Uiteraard werd de koffietulband gegeten met een heerlijk kopje koffie of espresso erbij. De koffietulband is ook erg lekker met wat poedersuiker er bovenop of een toefje slagroom (ik was alleen vergeten de speciaal gekochte spuitbus slagroom aan Alwin mee te geven…).

 

Print Friendly, PDF & Email

6 reacties

    • Dank je wel! 🙂 Ja, is best lekker hè! Ik had eigenlijk verwacht dat de koffiesmaak te sterk zou zijn, maar dat valt reuze mee!

  1. Pingback: Suiker versus suiker | Maaikyz iCook

  2. Pingback: Puddingkruimelvlaai - MiCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.