Kokos granola

21

Granola… wij zijn er hier dol op! Echt…. z贸 lekker!

Sinds ik voor het eerst homemade granola heb gemaakt, zijn we verslaafd. Als er nog een flinke bodem in de pot zit, roept Alwin al: de granola is bijna op! En mag ik weer aan de slag. Helemaal niet erg, want het is super makkelijk om te maken en als je de oven goed vol stopt (ik maak meteen twee bakplaten vol) kun je weer even vooruit! En die geur in huis…. ooooh… heer-lijk!

Ik vind het ook super leuk om met granola te experimenteren, want je kunt er alle kanten mee op! Al eerder maakte ik quinoa granola聽& banana granola. Super lekker, maar deze kokos granola is misschien n贸g wel beter! Lekker crunchy, geroosterde kokos… yum! Geef mij een schaaltje Griekse yoghurt met kokos granola en vers fruit en ik begin erg tevreden aan mijn dag! Kopje koffie erbij: kan niet meer stuk!

Kokos granola

Kokos granola

Zoals ik al zei, je kunt er alle kanten mee op! Gebruik de vlokken die jij lekker vindt (ik heb een mix van speltvlokken, roggevlokken, havervlokken & quinoavlokken gebruikt), je favoriete noten (ik heb amandelen & hazelnoten gebruikt), zaden (lijnzaad, chiazaad, pompoen etc.) en varieer met zoetstoffen (honing, ahornsiroop, suiker) en olie (kokosolie, zonnebloemolie). Voeg wat vanille extract toe, kaneel, koekkruiden etc. Leef je uit! 馃檪 Maar maak het in ieder geval een keer zelf, want dat is z贸 lekker en je wilt nooit meer anders!

Bij het recept staat dat je een bakplaat (met bakpapier) of een braadslede kunt gebruiken. Een bakplaat heeft als voordeel dat je er (waarschijnlijk) meer op kwijt kan (het geheel moet wel op 茅茅n laag liggen, het moet geen ‘bult’ worden), maar een braadslede heeft weer als voordeel dat je makkelijker tussendoor kan roeren (en dan vooral zonder te knoeien). Het kan allebei, kijk wat je het handigst vindt en wat je in huis hebt natuurlijk!

Print Friendly, PDF & Email