Kokosrijst met spinazie, banaan & walnoten

3

Meatless Monday! Wat eten we dan? Juist, kokosrijst met spinazie, banaan, walnoten, nog wat kokos en een beetje ei: heerlijke combinatie!

We eten wel vaker gerechten zonder vlees, minstens één keer per week. Soms met een stukje vis, maar ook regelmatig zonder vlees óf vis. Niet persé op maandag hoor, maar nu kwam het zo uit, dus Meatless Monday. We hebben zitten smullen, ook zonder vlees! 🙂

 

Meatless Monday is een privé-initiatief om mensen bewust te maken van het feit dat de groeiende vleesconsumptie een steeds groter wordend probleem vormt.  Als iedereen 1 dag in de week geen vlees eet, kunnen we de totale vleesconsumptie met 15% reduceren. Een geschenk aan u zelf, de mensheid, de dieren en de aarde.

button3

Het idee achter dit recept komt van Vrouwoline. Ze werken daar met een weekmenu en dit gerecht is voor de maandag, hoe toevallig. 😉 Uiteraard heb ik weer de nodige aanpassingen gedaan…

Ten eerste heb ik Pandanrijst (met extra vezels) gebruikt omdat wij dat erg lekker vinden. Ken je pandanrijst nog niet, lees dan even het stukje hieronder:

Pandanrijst

Pandanrijst is een geurige witte rijst uit Thailand. Pandanrijst is een speciale rijstsoort met een bijzondere geur en smaak, uit het noordoosten van Thailand. De naam komt van het pandanblad, waarvan de rijstplant tijdens het groei proces via de wortels de geur opneemt. Deze zachte geur komt tijdens het koken pas vrij. In Azië wordt pandanrijst als een ware delicatesse beschouwd en staat bij feestelijke gelegenheden steevast op tafel. Pandanrijst is een mooie, lange, witte, droogkokende rijstkorrel.

De Pandanrijst heb ik klaar gemaakt in de rijstkoker met de helft van de benodigde vloeistof aan kokosmelk en de helft aan water. Omdat niet iedereen een rijstkoker heeft, heb ik de bereidingswijze uit het originele recept hieronder gebruikt. Daarnaast heb ik minder eieren gebruikt en banaan toegevoegd (zooo lekker!) en de bereidingswijze op een iets andere manier. Owja, iets meer spinazie toegevoegd om de verhoudingen (mijn inziens) wat beter te maken, ik hou wel van een beetje extra groente en achteraf ben ik blij dat ik dat gedaan heb! Aan de spinazie heb ik wat kwark toegevoegd om het wat romiger te maken zonder boter te hoeven gebruiken, erg lekker.

We hebben heerlijk gegeten op deze Meatless Monday!

Bronnen: Meatless Monday, Vegetarischeblogs, tmlvanno
Print Friendly, PDF & Email

3 reacties

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.