Korstloze quiche met spinazie, champignons & kaas

7

Een quiche zonder korst is niet voor luie mensen die geen zin hebben om deeg te maken of met filodeeg/bladerdeeg aan de slag te gaan, maar is gewoon erg lekker!

Al eerder maakte ik een quiche zonder korst met courgette & feta en die is goed bevallen. Toen ik deze variant met spinazie & champignons tegenkwam, heb ik hem op mijn -nog te maken-lijstje gezet en gisteren was het zover: ik heb hem gemaakt!

 

Het recept komt van Tasty Kitchen en valt daar onder de categorie ‘ontbijt’. Ik sla nooit een ontbijt over en heb totaal geen moeite met eten ‘s morgens, maar dit gaat mij iets te ver als ontbijt… en dan al dat werk zo ‘s ochtend vroeg én nog een uur in de oven… wie heeft daar nou tijd voor? Als lunch zou nog wel kunnen, maar wij hebben het als hoofdgerecht gegeten!

Aangezien het een Amerikaanse site is moest ik, voordat ik alles klaar kon zetten, de hoeveelheden omrekenen. De spinazie moet ontdooit zijn, dus dit heb ik ‘s middags al gedaan. Toch altijd weer even werk… Geen probleem hoor, maar wel een beetje zuur dat je er dan achteraf achter komt dat er een heel handig ‘knopje’ is die in één keer alles voor je omrekent… Tja… ach, als ik het zo vaak doe, weet ik alle aantallen over een tijdje uit mijn hoofd… 🙂 Maar wel fijn om te weten, want er staan nog meer heerlijke recepten op deze site!

Ik heb me, zoals gewoonlijk, niet helemaal aan het recept gehouden. Ik heb er iets meer ‘avondmaal’ van proberen te maken en amandelmelk, dat heb ik nog nergens kunnen vinden… dus dat heb ik vervangen door gewone (magere) melk.

Ik vond de quiche super lekker! Ik miste wel iets, dus de volgende keer denk ik dat ik er wat gehakte walnoten aan toe voeg voor een lekkere bite. Alwin vond het wat minder lekker, maar met de hamblokjes die ik er voor hem bij had gezet, heeft hij toch lekker zitten eten. Het recept hieronder is de versie die gisteren op tafel stond, maar het kan dus geen kwaad om er wat noten of hamblokjes aan toe te voegen. Je kunt dit gerecht ook prima als bijgerecht serveren!

Print Friendly, PDF & Email

7 reacties

  1. Pingback: Korsteloze Quiche #glutenvrij | Us Love Glutenfree

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.