Kruidige kerstkransjes

4

Heerlijke kruidige kerstkransjes!

Geen über zoete koekjes, maar gekruide koekjes, met five spice-poeder. Toen ik dit recept zag in de december editie van Light koken, dacht ik: hè, wat grappig! Eens een keer wat anders, die ga ik maken! Leuk om in de kerstboom te hangen én lekker om op te eten. De ingrediënten heb ik eigenlijk altijd wel in huis en ik had toevallig twee weken daarvoor een bakje five spice-poeder gekocht, omdat ik dit wel vaker in recepten tegen kom, dus altijd handig om in huis te hebben.

Bij het recept in Light koken staat het volgende geschreven over five-spice-poeder:

Five spice-poeder bestaat uit een kruidenmengsel dat per merk van samenstelling kan verschillen. Meestal zit er steranijs, kaneel, kruidnagel, venkel en peper in. Je vindt five spice-poeder in het kruidenrek van de grotere supermarkt en in de toko. 

Ok, alles in huis, dus lekker koekjes bakken! Het deeg maken is niet zoveel werk, het ‘echte’ werk zit in het uitrollen van het deeg en het uitsteken van de koekjes. Erg leuk om te doen, vind ik. Bij mij konden er negen kransjes op één bakplaat, dus ik heb de oven wel een tijdje aangehad: een heerlijke geur in huis! Daarna laten afkoelen, keukentouw er aanknopen en klaar!

Uiteraard hebben wij de kruidige kerstkransjes niet alleen in de boom hangen, maar ook geproefd (duh….). Ze zijn erg lekker. Alwin vond ze wat weg hebben van Taaitaai. Daar had ik nog niet bij nagedacht, maar toen hij dat zei, herkende ik het ook wel een beetje. In ieder geval: lekkere, knapperige, kruidige kerstkransjes.

 

Print Friendly, PDF & Email

4 reacties

    • Dank je wel! Inderdaad, lekker met een warme beker en een kruidig koekje weer opwarmen nadat je in de kou bent geweest! 🙂

  1. Pingback: Mijn kookweek – week 50 | Maaikyz iCook

  2. Pingback: Kaneelsterren - MiCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.