Kruidnoten van banaan & amandelmeel

5

Wat een feest! Het is december: een feestmaand! Daarom vandaag drie recepten! En omdat het kruidnoten-dag is!

Geen gewone kruidnoten (die zijn er al genoeg), maar andere kruidnoten. Kruidnoten van dadels & amandelmeel, kruidnoten van banaan & amandelmeel (het recept staat hieronder) én een versie met amandelmeel en kokosbloesemsuiker. Nu vraag je je misschien af of ik aandelen in amandelmeel heb…. Nee. Maar ik heb wel aardig wat op voorraad. Een tijdje geleden ging ik naar de natuurwinkel om wat amandelmeel op te halen (voor deze prachtige macarons) en daar bleken ze een fijne aanbieding te hebben. Ik nam vier kilo mee en aangezien de macarons in één keer goed uit de oven kwamen, hadden we daar niet veel amandelmeel voor nodig.

Afijn, amandelmeel genoeg, dus nog een experimentje met ‘andere’ kruidnoten was geen probleem. Ik probeerde een versie met banaan. En dat is het wel zo’n beetje: amandelmeel, banaan, speculaaskruiden en een beetje (kokos)melk. Dit is het resultaat:

Kruidnoten van banaan & amandelmeel

Kruidnoten van banaan & amandelmeel

Ook deze kruidnoten zijn niet moeilijk om te maken. Met een overrijpe banaan heb je alleen maar een kom & een lepel nodig. Ow, en een vork om de banaan te prakken, maar een mixer of keukenmachine is niet nodig omdat de banaan zó rijp is, dat je hem eenvoudig fijn kunt prakken. Minder afwas dus. En minder vieze handen, want deze balletjes zijn eenvoudig te rollen. Je handen worden wel vies, maar niet zo vies als met de dadel-variant. De kruidnoten hebben wel een langere oventijd nodig, maar in dat half uurtje kun je natuurlijk wat anders gaan doen!

Deze kruidnoten van banaan & amandelmeel vind ik het minst op de ‘echte’ kruidnoten lijken. Ze waren lekker hoor (maar ik heb dan ook een liefde voor banaan), maar het zijn meer lekkere balletjes dan dat het kruidnoten zijn. Ze zijn ook niet echt knapperig. De buitenkant is een klein beetje krokant, de binnenkant lekker zacht. Alwin vindt ze te droog, ik vind van niet. Ik vind ze lekker, deze balletjes van banaan & speculaaskruiden! Deze kruidnoten zijn wat minder lang houdbaar. Na ongeveer 24 uur worden ze toch wat minder lekker (en nóg zachter).

Print Friendly, PDF & Email