Kwarkbroodjes met blauwe bessen

10

Ook al ben ik (nog…) geen ster in broodjes bakken (verre van…), ik vind het wel ontzettend leuk om te doen! En ze zijn over het algemeen ook veel lekkerder als je ze zelf maakt, vooral als ze nog lekker vers zijn: yum!

Ik hou me voorlopig wel bij de ‘makkelijke’ recepten, want een lekker brood heb je natuurlijk niet zomaar gebakken.聽Hier oefen ik mee en probeer te leren van alles wat ik lees en zie. Ik kijk vaak even op de site van Levine, daar komen echt de meest lekkere broden voorbij en ze zien er stuk voor stuk ontzettend mooi uit: geweldig! Echt de moeite waard om eens een kijkje te nemen. Ooit, later als ik groot ben, wil ik ook zulke broden kunnen bakken….

Ik heb mij dit keer weer laten inspireren door Light koken. In de september editie staat een recept van kwarkbroodjes met tijm. De werkwijze om de broodjes te maken lijkt heel erg op die van de appel-rozijnenbroodjes die ik laatst maakte (ook uit Light koken). De appel-rozijnenbroodjes waren heerlijk en goed gelukt, dus ik gokte het erop dat deze ook zouden lukken.聽Alleen het tijm-deel sprak mij niet zo aan… ik had meer zin om wat zoetere broodjes te bakken, lekker voor de lunch. Daarom heb ik blauwe bessen toegevoegd (ook nog erg gezond) en iets meer suiker gebruikt. De tijm-broodjes ga ik denk ik ook nog wel een keer proberen, maar ik had nu zin in frisse, fruitige broodjes.聽

Ik vind dat de broodjes goed gelukt zijn. De broodjes hadden wellicht wat meer op ronde bolletjes mogen lijken, maar ik vind het ook wel weer wat hebben, zo met die blauwe bessen, dan hoeft het niet zo strak van mij. En, niet onbelangrijk, ze zijn lekker! Een heerlijke lunch en helemaal lekker met een dun laagje jam. Ik ga zeker vaker brood maken, want niets kan op tegen verse, zelfgemaakte broodjes! 馃檪

Print Friendly, PDF & Email