Lasagne met paprika, chorizo & kwark

7

Een lasagne vol smaken: wat hebben wij zitten smullen gisteravond! 馃檪 Een romige, pittige maar toch frisse, zomerse lasagne. Het is wat moeilijk te omschrijven… je 聽kunt de lasagne maar beter zelf een keer proberen, want hij is erg lekker, niet moeilijk om te maken, je moet alleen even geduld hebben, want hij moet 45 minuten in de oven… maar deze lasagne is het wachten waard! 馃檪

Het originele recept komt van Libelle Lekker. Ik heb weer het 茅茅n en ander aangepast en een tweepersoonsversie gemaakt (wat vanavond toch wel een beetje jammer was, de schaal was helemaal leeg…).

Ik vind het nog wel wat lastig om lasagne voor twee personen te maken met de ovenschalen die ik heb… ze zijn net te groot waardoor de saus al bijna op gaat aan het bedekken van de bodem….De lasagne is dus niet echt mooi geworden… en daar baal ik dan weer van… Ja, ik ga een kleinere ovenschaal kopen, das goedkoper en vele malen beter dan toch een vierpersoons versie te maken en dan de helft weggooien (dat willen we niet!). De foto boven dit artikel is de foto van LibelleLekker, om te laten zien hoe het er wel uit zou moeten zien, de foto’s bij het recept zijn van mijn mini-lasagne.

Nog wat weetjes over lasagne en dan snel door naar het recept!

Lasagne

Lasagne聽is een聽Italiaanseovenschotel聽die wordt bereid met dunne聽pastabladen聽van circa 10 bij 15 cm.聽In het Nederlands worden deze bladen lasagnebladen genoemd, in het Italiaans worden ze aangeduid met聽lasagne聽(meervoud). Ook de complete schotel wordt in het Italiaans met deze term aangeduid, ofwel聽lasagne al forno聽(bladen uit de聽oven).

  • De traditionele Italiaanse ovenschotel stamt uit聽Marche,聽Emilia Romagna聽en midden-Itali毛 in het algemeen. In Noord- en Zuid-Itali毛 kan聽lasagna聽iets anders betekenen, zoals smalle stroken pasta, die al dan niet in de聽minestrone聽gaan.
  • Ook buiten Itali毛 wordt lasagne veelvuldig aan de smaak van de lokale bevolking aangepast. Zo wordt lasagne binnen de聽Ierse聽keuken bereid met聽tomaten,聽cheddarkaasen een grote hoeveelheid gehakt, en wordt hij vervolgens geserveerd met een fikse hoeveelheid聽friet.
  • Hoewel lasagne een typisch Italiaans gerecht is, komt de naam uit聽Griekenland, waar “lasanon”聽platte deegkoek聽betekent.
  • Garfield (je kent hem wel…) is dol op lasagne
  • Volkoren lasagne is tegenwoordig goed verkrijgbaar en zeer smakelijk!

 

Bronnen: Wiki, Biovoordeel聽(foto).
Print Friendly, PDF & Email