Light koken – Gezond eten

9

Light koken & gezond eten?

Nee, daar gaat dit artikel niet over, althans niet direct… Dit artikel gaat namelijk over het magazine Light koken en dát magazine heet nu Gezond eten.

Het was wel even schrikken toen er eind december een mailtje verscheen met de boodschap dat Light koken niet in haar huidige vorm verder zou gaan. Het blad wordt gere-styled en breder van opzet, zo stond in het bericht. Geen Light koken meer, maar in februari kregen we de eerste Gezond eten.

Light koken

Ik ben een grote fan van Light koken, heb alle edities in de kast staan en maak er regelmatig recepten uit die jullie weer op mijn site kunnen lezen. Ok, ik pas ze vaak wel een beetje aan, geef er mijn eigen draai aan, maar Light koken is voor mij een enorme bron van inspiratie en ik ben altijd weer blij als de nieuwe editie op de mat valt. ‘s Avonds kruip ik op de bank met een kopje koffie (en een dekentje als het koud is) en lees ik hem door, plak alvast post-its bij de recepten die ik graag wil maken en maak soms aantekeningen over ideeën die omhoog komen borrelen. Ja, ik ben fan!

Light kokenEn dan krijg je ineens het bericht dat ‘ze’ gaan veranderen. Niet leuk. En al helemaal niet leuk dat je dan tot februari moet wachten. Twee maanden geen nieuw magazine op de mat. Ik was een beetje verdrietig… Ik moest het een tijdje zonder ‘mijn’ magazine doen, daar zat ik dan moederziel alleen op de bank…. kopje koffie…dekentje (ja, het was koud), maar geen magazine. Ik kreeg een extra knuffel van de hond (waarschijnlijk alleen omdat ik een snoepje voor haar had…) en daar moest ik het mee doen.

Gezond eten

Totdat… afgelopen vrijdag de nieuwe Gezond eten op de mat lag! Blij! Meteen even doorbladeren en ik zag al snel dat ze gelukkig niet al teveel veranderd hebben. De indeling is vrijwel hetzelfde, de recepten staan er nog net zo duidelijk in en de handige lijst met recepten achterin het magazine is er ook nog! Ik was blij! ‘s Avonds weer vertrouwd op de bank met de nieuwe Gezond eten. Meer leeswerk (iets minder recepten, zo lijkt het), leuke weetjes, fijne rubrieken, hartige én zoete recepten, recepten voor in het weekend en snelle recepten. Vooral de vernieuwde recepten-index (uitgebreider) vind ik zeer fijn. Hier vind je alle recepten verdeeld in type gerecht inclusief bereidingstijd, aantal kcal per portie en icoontjes waardoor je snel ziet of er iets wel of niet in een recept zit. Hieronder zie je wat ik bedoel:

Handige recepten-index met icoontjes

Handige recepten-index met icoontjes

De re-styling

Waarom deze re-styling? Dat staat meteen in het voorwoord van de eerste Gezond eten:

Eet je gezond, dat ga je vanzelf goed in je vel zitten. Als je puur naar vetgehalte kijkt en calorieën telt, eet je nooit meer noten, avocado’s en bijvoorbeeld olijfolie. Maar dat zijn hartstikke gezonde producten. Daarom voortaan gezond in plaats van light. En laten we wel wezen, als je gezond eet, heb je geen light meer nodig.

Gezond etenGezond eten in een notendop

Lekker in je vel zitten begint met een gezonde leefstijl. In Gezond Eten vind je inspiratie voor in de keuken in de vorm van makkelijke gerechten voor elke dag. Alles wat je wil weten over gezond leven, eten en bewegen vind je voortaan elke maand in Gezond Eten. Gezond Eten biedt naast de heerlijke recepten ook tips, tricks en interessante nieuwtjes over gezond leven.

Light koken – Gezond eten

Het oordeel? Ik ben blij. Ik vind het fijn dat de basis hetzelfde is gebleven. De duidelijke, verschillende recepten (verschillen in bereidingstijd, type gerecht etc), de indeling, de handige icoontjes, de leuke weetjes. Ik koop een food magazine in eerste instantie voor de recepten, maar vind het erg fijn om nuttige informatie te lezen over eten, gezond leven en nieuwe ‘dingen’. De eerste editite van Gezond eten valt bij mij in ieder geval in de smaak! 😉

Heb ik dan niets te zeuren? Jawel, tuurlijk…. Wat mij betreft mag het aantal recepten wel weer (wat) stijgen. Het aantal recepten is niet drastisch gedaald hoor, maar hoe meer recepten, hoe beter! Hetzelfde geldt voor het aantal bladzijdes. Hij is minder dik en hoe dikker, hoe beter. En de kaft… Naar mijn idee was de vorige kaft steviger en aangezien ik regelmatig een kijkje neem in het magazine, hij wordt verplaatst van bank naar tafel, van tafel naar keuken en weer terug, is een stevige kaft bij mij wel noodzakelijk…. maar ja, ik ben een veelgebruiker…. 🙂

Heb jij hem al?

Gezond eten ligt vanaf vandaag, 26 februari, ook in de winkel. Je kunt natuurlijk ook een abonnement nemen (12 nummers voor € 30,–) of een los nummer online kopen.

Heb jij de nieuwe Gezond eten al gezien/gelezen? Wat vind jij er van?

Gezond eten

Print Friendly, PDF & Email

9 reacties

 1. Dat verklaart waarom ik hem niet in de winkel zag liggen afgelopen maand ;-). Het is inderdaad een heel fijn tijdschrift met erg lekkere recepten. Ik ga gelijk even kijken of hij mij in de buurt al in de winkel ligt.

  • Hahaha! 😉 Hij ligt vanaf vandaag in de winkel, dus dat moet haast wel goed komen! Ben benieuwd wat je van de nieuwe versie vindt!

 2. Ik heb hem vanmiddag gelijk bij de boodschappen in het madje gedaan. Het is een erg mooi tijdschrift geworden en de nieuwe kaft vind ik ook fijn. Die vind ik bij de Foodies niet fijn.
  Ik ben alweer in de weer geweest met mijn plakkertjes en heb een aantal recepten geselecteerd ;-).

  • @Iris Hij is mooi hè! 🙂 Wat grappig, ik vind de oude kaft juist fijner… Ja, bij mij zitten er ook al weer aardig wat plakkertjes in! 😉

 3. Wauw, wat een leuk en positief artikel over ons blad! Altijd erg goed om feedback (zowel positief als negatief) van onze lezers te krijgen 🙂

 4. Pingback: Kedgeree met kip & citroen | Maaikyz iCook

 5. Pingback: Nieuw magazine: Recepten+ | Maaikyz iCook

 6. Pingback: Zomerse couscoussalade met gerookte kip - MiCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.