Vandaag tijd voor een makkelijke maaltijd: limoenquinoa met rode kool, kip & pinda’s.
Een hele mond vol misschien, maar dit is een prima gerecht voor een doordeweekse dag! En als je het jezelf helemaal makkelijk wilt maken, koop je een zak voorgesneden rode kool. Maar eigenlijk scheelt het niet heel veel tijd hoor… Als je een goede rasp hebt (ik gebruik deze) is het zo gepiept en reepjes snijden kan ook heel therapeutisch werken, dus wat dat betreft…
Afijn, een makkelijke maaltijd dus met quinoa, rode kool, limoen, kip & pinda’s. En een beetje honing. Ow, en een uitje voor de liefhebber! Binnen een half uur staat er een heerlijke maaltijd op tafel!
Momenteel is quinoa niet echt makkelijk verkrijgbaar… Een lege ruimte (waar de quinoa had moeten staan…) of een prijskaartje ervoor waar je niet vrolijk van wordt (lees er hier meer over). Ik heb gelukkig nog een voorraadje in de kast, maar heb je geen quinoa, dan kun je de quinoa vervangen door rijst of misschien ook wel door spelt: gewoon proberen!
Toch op zoek naar een ander recept met rode kool? Probeer eens deze heerlijke rode kool quiche met appel & geitenkaas of deze gezonde winterse koolsalade!
Inspiratie: AH.
Limoenquinoa met rode kool, kip & pinda's

By januari 23, 2014
Published:- Yield: 4 Servings
- Prep: 25 mins
Vandaag tijd voor een makkelijke maaltijd: limoenquinoa met rode kool, kip & pinda's.Een hele mond vol misschien, maar dit is …
Ingredients
- 200 gram Quinoa
- 2 stuks Limoen rasp & sap
- 350 gram Kipfilet in reepjes
- 1 stuks Rode kool in reepjes / grof geraspt
- 1 stuks Ui gesnipperd
- 3-4 eetlepels Honing
- 60 gram Pinda's
- Olijfolie
- Peper
- Zout
Instructions
- Snij de kipfilet in reepjes of stukjes. Maak de rode kool schoon en snij hem in reepjes of rasp hem grof. Snipper het uitje.
- Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit wat olijfolie in een pan en bak hierin de kipfilet goudbruin & gaar. Voeg de pinda's toe en bak nog 1-2 minuten mee. Neem uit de pan en laat even liggen.
- Fruit in dezelfde pan het gesnipperde uitje. Voeg de rode kool toe en bak in ongeveer vijf minuten, al roerend, knapperig en gaar.
- Boen ondertussen 1 limoen schoon, rasp de groene schil van één limoen en halveer beide limoen.
- Knijp 2 limoenhelften boven de rode kool uit en voeg de honing toe. Roer goed door en breng op smaak met peper & zout.
- Voeg de kip & pinda's toe aan de rode kool, roer om en bak nog ongeveer één minuut.
- Voeg, als de quinoa klaar is, het sap van één limoen en de limoenrasp toe aan de quinoa en roer het geheel goed door.
- Serveer de limoenquinoa met de rode kool.
Eet smakelijk!
- Course: Hoofdgerechten
- Skill Level: Makkelijk
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
13 reacties
RT @MiCookNL: Limoenquinoa met rode kool, kip & pinda’s http://t.co/YM5D5FFL9m
Lekker Maaike. Ik heb ook nog vrij veel quinoa liggen maar denk inderdaad dat je dit goed kunt vervangen met spelt of amaranth misschien ook wel… 🙂
Oh, ja, Amaranth is ook een goed idee! Moet ik ook eens wat vaker mee gaan doen! 🙂
Antal En Judith Driessen liked this on Facebook.
Chris Verhoef liked this on Facebook.
Ziet er lekker uit! Ben benieuwd hoe rode kool met quinoa smaakt. Maak zelf altijd traditioneel gekookte rodekool met aardappels en een gehaktbal. Ga dit zeker eens proberen!
Dank je wel, Sanne!
Op deze manier is de rode kool wat knapperiger: ook erg lekker! 🙂
Nele Schouteden liked this on Facebook.
Veel te lang geleden dat ik quinoa heb gegeten. Met dit recept komt het snel weer op tafel
Jaaaa, het is zo lekker! 😉
Mario Lamote liked this on Facebook.
Biancaatje van Helden liked this on Facebook.
Pingback: Mijn kookweek - week 4 - MiCook