Limoenquinoa met rode kool, kip & pinda’s

13

Vandaag tijd voor een makkelijke maaltijd: limoenquinoa met rode kool, kip & pinda’s.

Een hele mond vol misschien, maar dit is een prima gerecht voor een doordeweekse dag! En als je het jezelf helemaal makkelijk wilt maken, koop je een zak voorgesneden rode kool. Maar eigenlijk scheelt het niet heel veel tijd hoor… Als je een goede rasp hebt (ik gebruik deze) is het zo gepiept en reepjes snijden kan ook heel therapeutisch werken, dus wat dat betreft…

Afijn, een makkelijke maaltijd dus met quinoa, rode kool, limoen, kip & pinda’s. En een beetje honing. Ow, en een uitje voor de liefhebber! Binnen een half uur staat er een heerlijke maaltijd op tafel!

Limoenquinoa met rode kool, kip & pinda's

Limoenquinoa met rode kool, kip & pinda’s

Momenteel is quinoa niet echt makkelijk verkrijgbaar… Een lege ruimte (waar de quinoa had moeten staan…) of een prijskaartje ervoor waar je niet vrolijk van wordt (lees er hier meer over). Ik heb gelukkig nog een voorraadje in de kast, maar heb je geen quinoa, dan kun je de quinoa vervangen door rijst of misschien ook wel door spelt: gewoon proberen!

Toch op zoek naar een ander recept met rode kool? Probeer eens deze heerlijke rode kool quiche met appel & geitenkaas of deze gezonde winterse koolsalade!

Inspiratie: AH.
Print Friendly, PDF & Email

13 reacties

  1. Lekker Maaike. Ik heb ook nog vrij veel quinoa liggen maar denk inderdaad dat je dit goed kunt vervangen met spelt of amaranth misschien ook wel… 🙂

  2. Ziet er lekker uit! Ben benieuwd hoe rode kool met quinoa smaakt. Maak zelf altijd traditioneel gekookte rodekool met aardappels en een gehaktbal. Ga dit zeker eens proberen!

  3. Pingback: Mijn kookweek - week 4 - MiCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.