Maiskoek(jes)

2

Zaterdagavond aten we als hoofdgerecht  heerlijke gebakken lamsvlees met tomaten & yoghurt, maar het was zaterdag, ik had tijd vrij gemaakt om in de keuken te spenderen, dus ik heb nog een bijgerecht gemaakt: een heerlijke maïskoek. Daarnaast hebben we de maaltijd afgesloten met een verrukkelijke mangocrumble, dus we hebben echt zitten genieten zaterdagavond.

Het originele recept van de maïskoekjes komt uit de september editie van Light koken en stonden al vanaf het moment dat deze editie op de mat viel op mijn must make-lijstje, omdat ik weet dat Alwin dol is op maïs. Zaterdagavond was het dus zover.

Bij het recept in Light koken maken ze er kleine koekjes van en worden deze koekjes gezien als snack. Ik heb er één koek van gemaakt voor ons tweeën (de helft van alle ingrediënten genomen om tot dit formaat te komen) omdat het voor ons een bijgerecht was en geen snack. Verder heb ik de gebruikte kruiden aangepast aan de lamsschotel (knoflook & chilipeper), zodat ons bijgerecht wat beter zou passen bij de rest van het avondmaal.

Het recept hieronder is voor ongeveer 16 kleine maïskoekjes met de ingrediënten die ik heb gebruikt, maar je kunt natuurlijk zelf kiezen welke kruiden je wilt gebruikten en of je nog een uitje wil toevoegen (zoals in het originele recept).

Ben je ook gek op maïs? Probeer dan ook eens deze gehaktpizza met maïs, tomaten & mozzarella!

Print Friendly, PDF & Email

2 reacties

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.