Mango caprese + kijkje achter de schermen

32

Mango caprese: snel, eenvoudig, lekker!

Het verhaal erachter is niet zo snel & eenvoudig…. Een tijdje geleden werd ik namelijk door Simone gevraagd of ik mee wilde werken aan een nieuwe serie op haar site: Inspiratie op zaterdag. Een serie over foodbloggers met in de hoofdrol (food)fotografie. Natuurlijk wil ik dat! Hartstikke leuk!

Simone stuurde wat vragen op en vroeg meteen om wat foto’s mee te sturen. Foto’s van food, maar ook foto’s van de setting: waar ik mijn foto’s maak. Zo gezegd, zo gedaan. Geen probleem! Ik maakte wat foto’s van de aspergequiche die ik toen aan het maken was en beantwoorde de vragen.

Kijkje achter de schermen

Alleen toen… toen kwam de vraag of ik ook één (of meerdere) foto’s had waarop ik zelf te zien was, aan het werk… een actiefoto dus. Euh… ik maak graag foto’s, vind het echt super leuk, maar foto’s waar ik zelf op sta, zijn schaars… Op de één of andere manier ben ik altijd de fotograaf en (echt zó vervelend…..) die komt vaak niet op de foto…. Daarnaast is het best moeilijk om foto’s van jezelf te maken als je zelf foto’s aan het maken bent…

Maar goed, ik ben de beroerdste niet (…) en schakelde Alwin in om actie-foto’s van mij te maken… Nu had ik natuurlijk voor ‘makkelijk’ kunnen gaan door gewoon een appel of een peer op tafel te zetten en te fotograferen, maar dat vond ik niet zo leuk, ik wilde wel een gerechtje maken… Deze mango caprese kwam ik tegen in de Allerhande en leek mij een geschikt gerecht om ‘even’ te maken. Snel, eenvoudig én lekker!

Mango caprese

En zo ontstond mijn versie van de mango caprese! Uit pure noodzaak dus…. 😉 En gelukkig was het ook nog eens heel lekker! Veel lol (want dat hebben we wel gehad, zelfs Mac deed mee), foto’s voor Simone en een lekker gerechtje voor ons!

Hierboven zie je een paar ‘achter de schermen-foto’s’, hieronder het recept, maar wil je het hele achter de schermen-verhaal lezen (want ik heb ook nog de vragen van Simone beantwoord)? Dat kan hier!

Print Friendly, PDF & Email

32 reacties

 1. Haha… Ja dat valt nog niet mee he foto’s van jezelf…:) Superleuk dat je te gast was op mijn blog en dit recept lijkt me dan ook weer heerlijk!

 2. Waaw, leuk om dit te zien. Je maakt echt mooie foto’s. Ik hoop om dat ook ooit te kunnen. Meestal maak ik mijn foto gwn aan tafel voor ik het op eet. Zo’n statief heb ik nog niet. Het lijkt me wel handig. Die attributen erbij, doen het altijd wel leuker lijken 🙂 ik heb gwn weinig zo een toffe keukenspulletjes erbij liggen.

  • Dank je wel, Julie! 🙂

   Ik ga zo eens in de zoveel tijd even naar de kringloopwinkel en kijk naar aanbiedingen. Zo kom je een beetje aan goedkope spulletjes! 🙂

  • Thx!

   Lastig hè!? Soms droom ik weleens van een aparte kamer waar ik dan alles neer kan zetten… nu blijft het bij een hoekje… 😉

 3. Ik ben echt dol op dit soort actiefoto’s. Ik wurm mezelf altijd in de meest ongemakkelijke positie om een goede shot te krijgen. Leuk om iemand anders ook eens te zien fotograferen. Maar je staat er goed op hoor ;-)!!

  • Haha, dank je wel Marije! 😀

   Heel herkenbaar hoor! Ergens op staan (en er bijna vanaf vallen), houdingen aannemen waar je spierpijn van krijgt…. hahaha!

 4. Leuk om te zien, je krijgt altijd trek van je foto’s. Deze mango caprese komt hier snel op tafel. P.s. ik snap Mac wel: er zou toch maar eens iets op de grond vallen en je bent er niet bij. Dat kan natuurlijk niet!

  • Dank je wel, Nicole! 🙂

   Haha, inderdaad! Vooral als ik kaas aan het raspen ben, dan let Mac extra goed op of ik niets op de grond laat vallen! 😉

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.