Mijn kookweek – week 14

7

En zo is er weer een week voorbij en is het inmiddels al april… April doet wat ie wil… Zo begonnen we april met prachtig weer (zeker voor de tijd van het jaar), fijne temperaturen en veel zon. De laatste dag van de week was het (bij ons) wat minder… Grijs, grauw en regen. Maar nog steeds best wel warm. Ons hoor je niet klagen. Het was een heerlijke week, ook aan tafel!

Maandag

Ik had nog een klein stukje van de aspergequiche met geitenkaas over van de dag ervoor… Die at ik tijdens de lunch met een bakje salade erbij: wat een verwennerij!

Aspergequiche met geitenkaas

Aspergequiche met geitenkaas

‘s Avonds was het tijd voor pannenkoeken! Vanwege Nationale pannenkoekdag kwamen er ontzettend veel foto’s voorbij van pannenkoeken. Allerlei verschillende soorten & maten, allemaal even lekker. Tja, dan krijg je vanzelf zin in pannenkoeken…. Aan Alwin de eer om weer fantastische pannenkoeken te bakken en het is hem weer gelukt!

Dinsdag

Wat een heerlijke dag, echt super lekker weer! Mac wilde graag zwemmen omdat het zo warm was. Echt, we zagen het gewoon in haar ogen, ze was aan het smeken… en dat rond etenstijd. Tja, wat doe je dan? Mac lekker laten zwemmen, tien meter lopen om vervolgens op een terrasje een hapje te eten. Prima!

Zwemmen & eten

Woensdag

Woensdag kwam deze leuke winactie met geitenkaas online. Doe jij al mee? Altijd leuk om alle reactie te lezen en weer inspiratie op te doen voor nieuwe gerechten met geitenkaas. Ik word zo vrolijk van al die leuke reacties! 🙂 En als je dan al die gerechtjes met geitenkaas ‘leest’, krijg je zelf ook zin in geitenkaas… Daarom maakte ik deze speltotto met rode bieten en geitenkaas weer eens!

Speltotto met rode bieten & geitenkaas

Speltotto met rode bieten & geitenkaas

Donderdag

Alwin was lekker uit eten in Den Haag en ik deed niet al te moeilijk… ik at de restjes op van de avond ervoor. Lekker én makkelijk!

Vrijdag

We besloten nog even de stad in te gaan om in ieder geval hoeslakens te kopen (tja, wat moet dat moet…). Al onze hoeslakens bleken ‘ineens’ kapot te zijn en het is toch wel prettig slapen met zo’n ding. We waren dus wat later thuis: tijd voor een snelle maaltijd. Ik maakte een vispotje (kabeljauw) met heel veel groenten! Lekker én snel op tafel.

Vispotje met groenten

Vispotje met groenten

Zaterdag

Mijn voorraad speltmeel was helemaal op en dat kan natuurlijk niet! We reden naar de Dorpstraat (daar zit de Natuurwinkel) en het zonnetje begon te schijnen. Zomaar… want de voorspellingen voor die dag waren wat somber. Het werd uiteindelijk prachtig weer, waardoor we wat langer in de Dorpstraat zijn blijven hangen. Nog even wandelen door het parkje en op een terrasje een bakkie koffie. Heerlijke, relaxte zaterdag!

Wandelen in het park

‘s Avonds stond er een lekkere salade op het menu: een mangosalade met gerookte kip & cashewnoten. Een goede combinatie met het prachtige weer van die dag!

Mangosalade met gerookte kip

Mangosalade met gerookte kip

Zondag

Nog meer mango! Ik maakte een mango ‘caprese’ als voorgerecht en als hoofdgerecht aten we de restjes van de mangsalade. En dat terwijl het buiten zo’n sombere dag was… niets geen zon… regen en een ‘grijze lucht’. Dan de zon maar een beetje naar binnen: mango op het bord! En een ideale dag om de administratie weer een beetje bij te werken!

Mango 'caprese'

Mango ‘caprese’

Nieuwe recepten

Tot slot weer de nieuwe recepten van afgelopen week! Twee met rabarber (ze liggen weer in de winkel!), een quiche en een heerlijk dessert. Het was weer een heerlijke week. Tot de volgende keer maar weer! 😉 Fijne week!

Nieuwe recepten

  1. Griekse yoghurt met rabarber & muesli
  2. Warme citroenpudding
  3. Rabarbershake
  4. Aspergequiche met geitenkaas
Print Friendly, PDF & Email