Mijn kookweek – week 15

0

Wat kun je snel wennen aan de warmte van de zon hè?! Ik vond het afgelopen week soms gewoon een beetje koud… Uit de wind, in het zonnetje was het heerlijk, maar in de wind en zonder zon (die regelmatig achter de wolken verdween…), was het gewoon koud: brrr! Maar ach, het was nog best een lekkere week! Zeker in de keuken en aan tafel, want we hebben weer heerlijk gegeten!

Maandag

We begonnen de week met risotto: wat een goed begin! Risotto met asperges & zalm. Erg lekker! Hij stond eigenlijk op de planning voor zondag (dat vind ik op de één of andere manier echt zo’n risotto-dag), maar de planning werd wat omgegooid, dus stond deze risotto op maandag op tafel. Helemaal niet verkeerd!

Risotto met asperges & zalm

Risotto met asperges & zalm

Dinsdag

We aten cheesecake als avondeten! Nee, geen zoete cheesecake, maar een ‘cheesecake’ met tomaten & tijm. Erg lekker, maar ik word sowieso altijd erg blij van tomaatjes uit de oven.

Tomaten 'cheesecake' met tijm

Tomaten ‘cheesecake’ met tijm

Woensdag

Alwin ging vanuit zijn werk naar België om daar met wat vrienden een paar dagen te golfen. Ik was dus drie avonden alleen thuis (nou ja, met het hondje…). Ik vind het helemaal niet erg om een keer alleen te eten, maar drie avonden vond ik wat teveel worden, dus nodigde ik een vriendinnetje uit en maakte deze quiche met courgette & ricotta. Daarbij nog een lekkere salade. Het was heerlijk & gezellig!

Quiche met courgette & ricotta

Quiche met courgette & ricotta

Donderdag

Terwijl Alwin zat te genieten van een super tig-gangen diner, deed ik het met de restjes van de vorige dag… Er was niet veel meer over, maar voldoende voor mij. Al kreeg ik wel trek van alle foto’s die ik kreeg van Alwin… Ik was toch wel een klein beetje jaloers… 😉

Diner Alwin

Vrijdag

Een drukke dag, dus ik koos ‘s avonds voor een snelle maaltijd: spelt met paprika & feta. Lekker makkelijk, maar ik vind het gewoon geweldig lekker!

Spelt met paprika & feta

Spelt met paprika & feta

‘s Avonds laat kwam Alwin weer terug. Het blijft geweldig om te zien hoe blij ons hondje is als ‘de baas’ na een paar dagen weer thuis komt. Wat een vreugde! Ik was natuurlijk ook erg blij, maar het hondje kan iets sneller rennen…

Zaterdag

Zaterdag waren we de hele dag gezellig op pad: familie bezoekjes! Veel tijd in de auto (we reden naar Drenthe & Overijssel), dus op de terugweg besloten een hapje onderweg te eten omdat het anders wel erg laat zou worden. Geen super maaltijd (we aten in een wegrestaurant), maar ach, we hadden weer een bodempje om verder te rijden.

Zondag

Een heerlijk dagje relaxen… Niet moet, alles mag! 😉 Lekker wandelen met Mac in het park (alweer… het is nu zo mooi daar!), zonnetje erbij en ‘s avonds aten we pizza.

Mac in het park

Nieuwe recepten

Tot slot de nieuwe recepten van deze week! Het zijn er maar vier, omdat er ook nog een artikel online kwam met allerlei heerlijke gerechten  met geitenkaas. Hebben jullie nog wat bijzonders gebakken of gekookt afgelopen week? Tot volgende week!

Nieuwe recepten week 15

  1. Aspergesalade met zalm
  2. Walnootkoekjes met chocolade
  3. Tomaten ‘cheesecake’ met tijm
  4. Griekse yoghurt met geroosterde bulgur & mango
Print Friendly, PDF & Email