Mijn kookweek – week 16

6

En weer een week voorbij… En wat voor week! Een drukke week! De week waarin ons vierde nichtje werd geboren (zรณ leuk!), de week die eindigde met eerste Paasdag. Eerste Paasdag die ik op de bank heb doorgebracht met een doos zakdoeken en een kopje thee een Mac lag naast mij omdat lopen met drie poten wat meer oefening vraagt (haar vierde pootje doet pijn). En de week waarin we weer heerlijk gekookt & gegeten hebben!

Maandag

De week begon met koken voor de foodblogswap. We hebben heerlijk gegeten, maar verder vertel ik er nog niets over: het is nog een verrassing! Je hoeft niet lang te wachten, want morgen kun je lezen wat wij hebben gegeten!

Dinsdag

Een eenvoudige, maar o zo lekkere maaltijd! We aten aubergine ‘pizza’s’ met mozzarella, salami & tomaatjes. Echt super lekker! Het recept lees je binnenkort op MiCook!

Aubergine 'pizza's'

Aubergine ‘pizza’s’

Woensdag

Leuk foodpost! De FoodWeLoveBox van deze maand kwam binnen! Altijd leuk! Normaal lees ik hier en daar wel op Twitterย wat er in de box zit (voordat ik hem zelf open kan maken), maar ik had nu alleen nog maar gelezen dat er een kaasdoek in zou zitten. Super leuk om elke maand weer zo’n mooie box met lekkers open te maken!

FoodWeLoveBox

FoodWeLoveBox

‘s Avonds maakte ik quinoa met deze heerlijke sticky tomaatjes (echt een favoriet hier!). Wat geroosterde pijnboompitten & geraspte parmezaanse kaas erbij: yum!

Donderdag

We reden rond etenstijd naar ons pasgeboren nichtje Bo met een bak vol chocoladefudge met roze muisjes! ย Die bak was niet voor ons, dus dat was niet ons avondeten (…), maar aangezien we onderweg waren, hebben we even snel een broodje gegeten! Daarna Bo knuffelen! Jeej!

Chocoladefudge met roze muisjes

Chocoladefudge met roze muisjes

Vrijdag

Omdat we donderdag geen tijd meer hadden om boodschappen te doen, moesten we er vrijdag aan geloven… Ik was bang dat het al enorm druk zou zijn, maar het viel op zich mee. Veel drukker dan normaal, maar nog geen topdrukte (veel mensen hebben zaterdag boodschappen gedaan, als ik de berichten goed heb gelezen…). We waren wel wat langer bezig, dus thuis kwam er een snelle maaltijd op tafel: quinoa roerbak met cashewnoten.

Quinoa roerbak met cashewnoten

Quinoa roerbak met cashewnoten

Zaterdag

We hielden die dag rekening met ‘een-niet-zo-mooie-dag’. De voorspellingen waren niet erg positief… Maar ‘s middags begon het zonnetje te schijnen en was het eigenlijk best lekker! We besloten om naar het strand te gaan en daar een paar uur te vertoeven… Lekker met Mac wandelen, drankje doen: heerlijk! Ons bezoekje is iets korter geweest, want Mac begon opeens mank te lopen (nou ja, in ieder geval ‘gek’ te lopen…). We konden niets raar ontdekken, maar het leek ons niet verstandig haar nog verder op het strand te laten rennen. We hebben nog een drankje gedaan, maar ook ik begon mij wat ‘minder’ te voelen, dus gingen we weer richting huis.

Strand

Bezoekje aan het strand

‘s Avonds aten we een kippetje uit de oven met homemade frietjes & homemade appelmoes: zo lekker! De rest van de avond heb ik op de bank doorgebracht (ik voelde me echt niet lekker) en ook Mac had nergens geen zin meer in….

Zondag

Eerste Paasdag… Mac heeft een wondje op haar poot… je ziet er bijna niets van, maar voor Mac reden genoeg om niet op dat pootje te willen staan. Mevrouw lag de hele dag niets te doen. Alwin heeft haar een paar keer meegenomen naar het grasveldje achter ons huis (sommige dingen moeten nu eenmaal), maar dat ging moeizaam. Het is ook niet makkelijk om op drie poten te lopen… En het was echt prachtig weer om een lange wandeling te maken… Het lag echter niet alleen aan Mac dat we die wandeling niet gemaakt hebben, want ook ik was nergens toe in staat die dag. Grieperig ofzo… dit was in ieder geval mijn grootste vriend van die dag:

Een doos zakdoeken...

Een doos zakdoeken…

Geen uitgebreide paasbrunch voor ons… We hebben ontbeten met lekkere broodjes waaronder een heerlijk suikerbrood, maar ‘s avonds had ik niet echt trek.. Alwin heeft wat restjes uit de koelkast opgegeten. Niet echt een heel vrolijk pasen… ๐Ÿ˜‰

Nieuwe recepten

Wat minder nieuwe recepten deze week, omdat er ook wat paas-artikelen online kwamen. Artikelen ter inspiratie voor de paastafel & de paasbrunch! Daarnaast nog een nieuw artikel in de rubriek ‘keukenkrabbels‘. Dit keer: boter bij de vis met een prachtig filmpje! Gisteren kwam het recept voor de chocoladefudge met roze muisjes online en eerder deze week een heerlijke risotto met gegrilde groene asperges & zalm: yum!

Risotto met groene asperges & zalm

Risotto met groene asperges & zalm

En tot slot nog het recept van deze eenvoudige, maar o zo lekkere mangosalade met gerookte kip! Een fijn recept voor nou ja, ik noem maar wat, tweede Paasdag ofzo… ๐Ÿ˜‰

Fijne tweede Paasdag en tot volgende week! Ga jij nog wat leuks doen vandaag?

Mangosalade met gerookte kip

Mangosalade met gerookte kip

Print Friendly, PDF & Email