Versieren: de paastafel

7

Ik moet eerlijk zeggen… wij zijn niet echt uitbundige ‘paas-vierders’. Tuurlijk, we genieten van een heerlijk ontbijt of, als het even meezit en we kunnen een beetje uitslapen, maken we er een fijne brunch van, maar echt een ‘groot feest’ of enorme tafels vol met eten… ik kan het mij niet herinneren. Gewoon, lekker eten, maar dat doen we eigenlijk altijd wel!

Maar wat ik wel heel mooi vind, zijn de paastafels. Prachtig, mooie pastelkleuren: lente op tafel! Ja, dat vind ik erg mooi! Wat er ook op tafel komt (qua eten), de mooie gedekte tafels maken mij al vrolijk. Daarom vandaag een paar tips om de paastafel nog mooier/vrolijker te maken zonder dat het nou al teveel geld hoeft te kosten!

Versieren van de paastafel

We beginnen natuurlijk met een basis. Tafellaken, tafellopers en/of servetten. Je kunt gaan voor één kleur (of verschillende tinten van één kleur) of meerdere kleuren die mooi bij elkaar passen of bij het servies en de rest van de versiersels op tafel. Een servet kun je prima neerleggen op tafel, maar je kunt er ook een leuk ‘konijntje’ van vouwen (klik op de foto’s voor uitleg)!

Servetten vouwen voor pasenPaasservetten vouwenPaasservetten vouwen

 Je kunt de paastafel ook opvrolijken met wat bloemen of een paastak (misschien heb je die al staan). Heb je geen bijpassende vaasjes? Doe de bloemen dan in een glas met een (paas)lintje erom, paaseitjes erin of doe de bloemen in een kom (van het servies!). Klik op de foto’s om naar de bron te gaan.

Pasen

Pasen

Pasen

Hieronder nog wat leuke DIY ideeën. Kleine ‘dingen’ die je zelf kunt maken met middelen die je waarschijnlijk toch al hebt. Klik weer op de foto’s om naar de bron te gaan of om meer uitleg te krijgen.

Waxinelichtje in ei-schaalAls je toch eieren gaat bakken/koken of eieren gebruikt in een ander gerecht, bewaar dan de eierschaal en doe er een waxinelichtje in: zo staan er leuke paas-kaarsje op tafel!

Nestjes van koffiefilters

Maak ‘wortels’ of mandjes om (paas)eitjes in te leggen van (voornamelijk) koffiefilters! Dat staat toch super vrolijk op tafel?! Vooral de wortels zijn erg makkelijk om te maken met een paar koffiefilters.

Ananas-eiHoe mooi zijn deze ananas-eieren? Een beetje fruit op tafel! 😉 En deze exemplaren staat ook gewoon mooi in een ‘oude’ eierdoos.

Ga jij de paastafel nog (extra) versieren? Heb je nog tips om de paastafel nog gezelliger & vrolijker te maken?

Fijne paasdagen!Bron uitgelichte afbeelding: Inspirationarchive.

Print Friendly, PDF & Email