Pastinaak risotto met geitenkaas & walnoten

2

Ok, we eten misschien wat vaak risotto, maar het is ook zo lekker! 🙂  We zijn er dol op…

Ik probeer wel met regelmaat weer een andere risotto te maken, dus toen ik dit recept van risotto met gepofte gele biet en geroosterde pastinaak van Annemieke voorbij zag komen, dacht ik meteen: “risotto met geroosterde pastinaak, dat moet lekker zijn!”. Een tijdje geleden aten we geroosterde pastinaak & wortel en dat vonden we errug lekker! Dat dus in combinatie met risotto: goddelijk toch?!

Ik heb maar een klein deel van het recept gebruikt en de rest met mijn eigen ideeën aangevuld. Ik vind honing & pastinaak namelijk een heerlijke combinatie en ik had nog wat geitenkaas met honing liggen… tja…. één & één = juist, twee. Honing pastinaak met honing geitenkaas en een beetje walnoten: dat gaat dé combinatie worden.

Pastinaak risotto met geitenkaas & walnoten

Pastinaak risotto met geitenkaas & walnoten

Hop, aan de slag, de keuken in! Pastinaak snijden, de oven in en ondertussen verder met de rest van de voorbereidingen. Met oventijd ben je wel ongeveer 50 minuten tot een uur bezig, maar het is zeer de moeite waard en op een zaterdag moet dat kunnen toch? Al ben ik inmiddels door de feestdagen wel het besef van de dagen kwijt… Afijn, we hebben weer heerlijk gegeten, het was smullen: een super combinatie!

Bedankt Annemieke, voor de inspiratie! 🙂

 

Print Friendly, PDF & Email

2 reacties

  1. Pingback: Vijf keer pastinaak - MiCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.