Peren-speculaastaart

12

Recepten met speculaas(kruiden)… je komt ze in deze tijd in overvloed tegen!

Ik zoek ze stiekem ook wel een beetje op, want speculaas is zo ontzettend lekker en hoe kouder het buiten wordt, hoe lekkerder het is (voor mijn gevoel dan hè). Super lekker met een warme kop thee, een kopje koffie of een mok met hete chocolademelk. Helemaal als je net terug komt van een stevige (bos)wandeling of van een flink stuk schaatsen. Hoe dan ook, speculaas doet het goed in de herfst én in de winter.

Na het maken van de speculaasbrokken en de speculaascake met kruidnootjes werd het tijd voor een peren-speculaastaart.

Ik kwam het recept tegen in Light koken van oktober in het onderdeel ‘High Tea à la Light’. Het is dus een slankere variant en dat is altijd mooi meegenomen. Een taart die nog een klein beetje verantwoord is: een lichtere versie en natuurlijk de peren die er in zitten! 😉

De taart is niet moeilijk om te maken, je bent er niet erg lang mee bezig, maar (zoals vaak) moet hij even in de oven, bijna een uur en daarna moet de taart ook nog afkoelen… je moet dus even wachten voordat je taart in puntjes kunt snijden en op kunt peuzelen, maar hij is het wachten waard. Een lekker stukje taart en nog een beetje verantwoord ook!

Print Friendly, PDF & Email