Pindakaaskoekjes voor de hond

8

Het recept voor de pindakaaskoekjes kun je vinden op Aan onze tafel!

Pindakaaskoekjes….. maar dan voor de hond!

Ons hondje Mac was deze week wat zielig. We merkte niet veel aan haar hoor (het beest piept echt nooit…), maar het ging niet goed met haar pootje. Vorige week begon het al een beetje… Haar gewiebel wiebelde niet meer zoals ie zou moeten wiebelen (ons hondje loopt heel vrouwelijk…. wiebelen en waggelen met de heupen) en af en toe zakte ze door haar voorpootje heen, maar dat kan ook zijn omdat ze net in een gat stapt ofzo.  Maandag was het erger, ze liep wat mank en zakte vaker door haar voorpoot heen.

Toch maar even naar de dierenarts, al was het maar om het vrouwtje (ik zei de gek) gerust te stellen. Maar dat gaat natuurlijk niet zomaar. Zodra ik de auto parkeer voor de deur bij de dierenarts gaat het staartje van Mac strak tussen haar benen (met andere woorden: ze vind iets niet leuk…). Zodra ze uit de auto is, loopt ze snel de andere kant op. Ze heeft het gewoon door. Eenmaal binnen aangekomen (met wat moeite) gaat ze, weer met haar staart tussen de benen, onder het bankje liggen. Ze is wel erg alert & nieuwsgierig, maar verder vooral mak. Heeft ook wel iets liefs hoor.

En dan gaat de deur open van de behandelkamer. Mac wil weer de andere kant op, snel naar buiten. Niet dus, mee naar binnen & op de tafel. Op tafel zie je haar staart niet meer, begint ze te trillen en is zo stijf als wat. En met zoiets moet de dierenarts bepalen wat er mis is met het beessie. Wat ze als eerste doen is voelen aan het pootje om te kijken of de hond een signaal geeft van pijn bij het aanraken van een bepaald deel. Mac geeft de hele behandeling geen signaal… of juist de hele tijd, het is maar hoe je het bekijkt. Dan maar even buiten wandelen om te kijken of de dierenarts zo vast kan stellen waardoor Mac mank loopt. Denk je dat dat beest ook maar één stap verkeerd zet? Nee hoor, ze loopt als een grote.

Afijn, de dierenarts merkte wel dat er iets in haar voorvoetje niet helemaal goed was, waarschijnlijk gekneusd. Rust is het medicijn. Zo gezegd, zo gedaan. Korte wandelingen (ze moet toch ff haar ‘ ding’ doen) en niet spelen. Zielig, maar het moet ff.

De volgende dag was het nog erger. Ze liep enorm mank en zakte nog vaker door haar pootje heen. Ik vond het zo zielig om met haar te gaan wandelen, maar ondanks het mank lopen en het feit dat ze niet vooruit te branden was, strompelde ze toch hoog-kwispelend achter me aan. Toen Alwin thuis kwam, hebben we stiekem een filmpje gemaakt van haar rare loopje voor de dierenarts en zijn we weer met Mac die kant op gegaan (2 x in 2 dagen is voor zo’n beest niet leuk). Uiteindelijk heeft ze ontstekingsremmers/pijnstillers gekregen en moet ze nog steeds rust houden. Gelukkig gaat het nu wat beter! Zou het door de koekjes komen?

Nog even wachten, Mac!

Nog even wachten, Mac!

Maar goed, om een lang verhaal kort te maken, ons hondje Mac was (is) deze week wat zielig. Ik kan haar niet opvrolijken door een stevige wandeling met haar te gaan maken, met haar te gaan zwemmen of leuke spelletjes te doen, dus dan maar koekjes bakken! Heerlijke pindakaaskoekjes (ze is dol op pindakaas). Het is zo dankbaar om voor ons hondje koekjes te bakken. Ze vindt ze heerlijk, doet er alles voor en eet ze het liefst allemaal in één keer op (maar dat mag dan weer niet van ons). Met liefde gemaakt, met liefde gegeten! Ze zijn natuurlijk ook leuk om cadeau te geven! Het recept vind je hier!

Pindakaaskoekjes voor de hond, ook leuk om cadeau te geven!

Pindakaaskoekjes voor de hond, ook leuk om cadeau te geven!

Print Friendly, PDF & Email