Pistache dessert

15

Voor de liefhebbers van pistachenoten: een pistache dessert met pistache mousse, pistache kletskoppen & pistache caramel. Met heel veel pistachenoten. En witte chocola. Heer-lijk!

Een super lekker dessert en ideaal als je bijvoorbeeld een etentje organiseert, omdat je alles van te voren al klaar kunt maken. Op het laatste moment kun je de mousse bestrooien met wat pistache(caramel) en klaar! Ow, en nog een tip… maak wat extra kletskoppen, want ze zijn erg lekker!

Pistache dessert

Pistache dessert

Voor de pistache caramel, ga je suiker karamelliseren. Dit is niet moeilijk, maar je moet wel even je aandacht erbij houden. Weet je niet precies hoe dit moet, bekijk dan even dit filmpje, daar wordt het goed uitgelegd. Voeg op het eind de pistachenoten toe en je krijgt een heerlijke pistache caramel!

Ow, en ik ben zo handig geweest om dit recept te beginnen met de ingrediënten en de werkwijze van de kletskoppen. Nadat ik alles had uitgetypt, kwam ik erachter dat dit misschien niet zo’n handige volgorde is en je beter eerst met de mousse kunt beginnen (omdat je die nog drie in de koelkast moet zetten). Het maakt niet zoveel uit natuurlijk, maar goed… je kunt dus ook eerst de mousse maken en pas later de kletskoppen en de caramel…. Alhoewel… als je eerst de kletskoppen maakt, kun je ‘s middags bij de thee alvast genieten van een heerlijk krokant koekje! 😉

Fijne zondag!

Inspiratie: Koken&genieten.
Print Friendly, PDF & Email