Pistache dessert

15

Voor de liefhebbers van pistachenoten: een pistache dessert met pistache mousse, pistache kletskoppen & pistache caramel. Met heel veel pistachenoten. En witte chocola. Heer-lijk!

Een super lekker dessert en ideaal als je bijvoorbeeld een etentje organiseert, omdat je alles van te voren al klaar kunt maken. Op het laatste moment kun je de mousse bestrooien met wat pistache(caramel) en klaar! Ow, en nog een tip… maak wat extra kletskoppen, want ze zijn erg lekker!

Pistache dessert

Pistache dessert

Voor de pistache caramel, ga je suiker karamelliseren. Dit is niet moeilijk, maar je moet wel even je aandacht erbij houden. Weet je niet precies hoe dit moet, bekijk dan even dit filmpje, daar wordt het goed uitgelegd. Voeg op het eind de pistachenoten toe en je krijgt een heerlijke pistache caramel!

Ow, en ik ben zo handig geweest om dit recept te beginnen met de ingrediënten en de werkwijze van de kletskoppen. Nadat ik alles had uitgetypt, kwam ik erachter dat dit misschien niet zo’n handige volgorde is en je beter eerst met de mousse kunt beginnen (omdat je die nog drie in de koelkast moet zetten). Het maakt niet zoveel uit natuurlijk, maar goed… je kunt dus ook eerst de mousse maken en pas later de kletskoppen en de caramel…. Alhoewel… als je eerst de kletskoppen maakt, kun je ‘s middags bij de thee alvast genieten van een heerlijk krokant koekje! 😉

Fijne zondag!

Inspiratie: Koken&genieten.
Print Friendly, PDF & Email

15 reacties

 1. Wauw Maaike, dit lijkt me écht goddelijk! En wat een mooie foto’s! Als dit recept een maand geleden al op je blog had gestaan had ik zonder twijfel dit gemaakt voor de foodblogswap :-). Niet omdat het andere niet lekker is, maar pistache is echt mijn favoriete (cupcake en ijs-)smaak. Ik ga dit ook echt proberen! Nog wel een vraagje: gebruikte je gezouten of ongezouten pistache nootjes? En waar kocht je ze?

  • Haha, thx, Chris! 🙂
   We hebben ook echt genoten van dit dessert, hier ook enorme fans van pistache! Ik heb ongezouten gebruikt, maar ik denk eigenlijk dat het met gezouten ook wel heel erg lekker wordt. In ieder geval de koekjes en de caramel: lijk mij eigenlijk stiekem nog lekkerder! 😉
   Volgens mij heb ik deze gekocht bij de notenstore (online). Daar koop ik vaak mijn noten.

 2. Vanmiddag dit zeer aantrekkelijk klinkende dessert gemaakt. Net heerlijk zitten smullen. Het is echt SUPER lekker!!

  • Jeej! Leuk om te lezen Michelle! 🙂
   Ik wist van tevoren ook niet dat het allemaal zó lekker zou zijn! 😉

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.