Pompoen strudel met kip & abrikozen

13

Een pompoen strudel met kip & abrikozen: yum!

Pompoen is weer helemaal terug in onze keuken! De laatste keer dat we pompoen aten (deze pompoen-broodschotel), waren we niet heel erg enthousiast. De maaltijd viel erg tegen en dat lag aan de pompoen. We hebben de pompoen toen even ‘aan de kant gezet’. Maar nu liggen de pompoenen weer volop in de winkel (al een tijdje, ik weet het….) en nam ik zomaar een flespompoen mee.

Ik heb al een aantal gerechtjes gemaakt met pompoen en ze vielen enorm in de smaak! EĆ©n daarvan lees je binnenkort, Ć©Ć©n daarvan lees je hieronder. Owja, ik maakte er ook kruidnoten voor de hond mee: multifunctioneel, zo’n pompoen. Afijn, de pompoen is weer helemaal terug en dat vinden we helemaal niet erg, want deze pompoen strudel met kip & abrikozen was errug lekker!

Pompoen strudel met kip & abrikozen

Pompoen strudel met kip & abrikozen

Het idee komt uit het magazine Boodschappen. Toen ik hem zag, dacht ik meteen: die ga ik maken! Ik heb het recept op wat kleine puntjes aangepast, maar de basis is hetzelfde gebleven: filodeeg met een vulling van pompoen, kip & abrikozen bestrooid met amandelschaafsel. Knapperig, hartig, zoet: een fijne combinatie!

Het recept wordt in ‘Boodschappen’ als voorgerecht gezien voor vier personen. Wij hebben dit als hoofdgerecht gegeten, maar dan heb je met dit recept niet genoeg voor vier personen. Serveer er nog iets bij of maak twee strudels als je dit ook als hoofdgerecht wilt serveren!

Print Friendly, PDF & Email

13 reacties

  • Hoi! Je kunt wat anders gedroogd fruit proberen, bijvoorbeeld pruimen of krenten en/of rozijnen. Abrikozen is wel een erg fijne combinatie, dus ik weet niet of de andere combinaties zo succesvol zijn, maar je kunt het altijd proberen! šŸ™‚

    • Dat zou je kunnen proberen! Misschien kun je dan het mengsel eerst even laten uitlekken (vanwege de hoeveelheid vocht van het verse fruit) en ik zou wat meer gebruiken, maar het is een poging waard! Of mango & pompoen een geweldige combinatie gaat zijn, dat durf ik niet te voorspellen…. šŸ˜‰

     Ik ben erg benieuwd! šŸ™‚

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.