Pruimentoetje uit de oven

8

Sommige dingen zijn zo simpel, maar zo lekker! Zo ook dit nagerecht: gebakken pruimen uit de oven. Voorbereiding van 5 minuten, een kwartiertje tot twintig minuten in de oven en je hebt een heerlijk pruimentoetje op tafel staan.

Het is maar goed dat ik maar twee keer per week boodschappen ga doen… mijn koelkast ligt vol met heerlijk fruit… ik ben in staat om de hele fruitafdeling leeg te kopen. Nu het zonnetje weer schijnt en het een paar dagen mooi weer wordt helemaal… zo lekker & fris! Helaas (of niet natuurlijk…) blijft fruit niet heel lang goed en weggooien is echt geen optie. Zo had ik gisteren nog een paar Hollandse pruimen in de koelkast liggen. Hmmm, daar ga ik een nagerecht van maken.

Het idee achter het recept komt van ZTRDG, pruimen uit de oven met gember en amandel.  Ik heb geen verse gember in huis, dus ik heb het iets anders gedaan… daarnaast heb ik de witte wijn vervangen door (wat meer) cranberry sap met als resultaat een super lekker, zoet nagerecht. Lekker met een bolletje slagroom of vanilleijs, wat vanillevla (ben ik gek op) of crème fraîche. Yum!

Heerlijk dus… en pruimen zijn gezond, maar eet er niet teveel van:

Pruimen

Pruimen hebben een ietwat saai imago, maar zijn desalniettemin nóg rijker aan gezonde en beschermende antioxidanten dan bijvoorbeeld zwarte bessen. Zodoende kunnen pruimen je efficiënt en actief beschermen tegen verscheidene ziekten en aandoeningen. Pruimen staan erom bekend dat ze helpen tegen obstipatie / constipatie (verstopping van de darmen). Dat komt omdat pruimen zeer rijk zijn aan vezels / voedingsvezels. Eet echter niet meer dan 3 (gedroogde) pruimen per dag; overmatige consumptie van pruimen kan namelijk maag- en darmklachten zoals winderigheid en diarree veroorzaken.

Bronnen: Gezondenzo, Ellenkookt (foto).

Print Friendly, PDF & Email

8 reacties

  1. Pingback: Mijn kookweek – week 45 | Maaikyz iCook

  2. Pingback: Volkoren korst met pruimen | Maaikyz iCook

  3. Pingback: Gegrilde ananas met kaneelricotta

  4. Pingback: Jamie's snelle toet - Gebakken perziken & frambozen - MiCook

  5. Pingback: Pruimen uit de oven met Griekse yoghurt & noten - MiCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.