Quinoa granola

6

Een heerlijk ontbijtje: quinoa granola.

Beetje (Griekse) yoghurt erbij en ik begin tevreden aan een nieuwe dag!

Zelf granola maken is zo simpel en zó lekker. Alles mengen in een kom, op de bakplaat, even de oven in, een paar keer omscheppen, laten afkoelen en je hebt een pot/bus vol met zelfgemaakte granola.

Helemaal zoals jij het lekker vindt, want hou je niet van zonnebloempitten, dan laat je die er lekker uit en vind je cranberry’s een betere toevoeging dan krenten en/of rozijnen, dan voeg je wat  extra cranberry’s toe.  Zo simpel is het! 🙂 Wil je het geheel wat zoeter maken, voeg dan wat basterd- of rietsuiker toe en ben je, net als ik, gek op quinoa, voeg dan wat quinoa en/of quinoa vlokken toe!

Ik ontbijt graag met quinoa, een heerlijk & goed begin van de dag. Een heerlijk ontbijtje met quinoa vlokken, quinoapap met aardbeien of lekkere crunchy quinoa en sinds kort heb ik er een favoriet bij: quinoa granola. Van te voren een pot/bus vol maken, ‘s ochtends wat yoghurt in een schaaltje, eventueel nog wat vers fruit er bij, quinoa granola er bovenop en het ontbijt is klaar. Ideaal voor doordeweekse, drukke dagen en super lekker! 🙂

Quinoa granola

Quinoa granola

Maak jij ook je eigen granola? En heb je het al eens met quinoa geprobeerd?

Print Friendly, PDF & Email

6 reacties

  1. Pingback: Mijn kookweek – week 9 | Maaikyz iCook

  2. Pingback: Blogswap | Granola met quinoa | Uit Pauline's KeukenUit Pauline's Keuken

  3. Pingback: Mijn kookweek - week 41 - MiCook

  4. Pingback: Kokos granola - MiCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.