Quinoa met wortel & walnoten

9

Dat klinkt toch lekker?! Quinoa met wortel & walnoten én erwten én crème fraîche: Heerlijk!

Een gezonde maaltijd met veel groente en knapperige walnoten.

Het idee achter dit recept komt van Nina van de leuke site Nina’s dinners & more. Ik heb me al vaker laten inspireren door een recept van Nina, neem bijvoorbeeld de hartige taart met citroenricotta & courgette of de ovenpasta met courgette, paprika & chorizo. Allebei heerlijk!

Beide keren heb ik wat kleine aanpassingen gedaan op de recepten van Nina, zo ook deze keer. Het recept heet namelijk ‘rijst met wortel en walnoten‘. Toen ik het recept een tijdje geleden voorbij zag komen, dacht ik meteen: oeh, dat moet lekker met quinoa zijn! Dus dat heb ik gisteren gemaakt en het was smullen! Verder heb ik eigenlijk niet zo heel veel veranderd. Een makkelijk recept, weinig voorbereiding, snel klaar én nog lekker ook! 🙂

Uiteraard kun je er nog voor kiezen om er een stukje vlees of vis bij te serveren, maar door de toevoeging van de walnoten en de hoeveelheid groente, is het een goed vullende maaltijd met een heerlijke bite. Wij hebben er in ieder geval niets bij gegeten (op wat stukjes rauwe wortel na) en we gingen tevreden van tafel af.

Print Friendly, PDF & Email