Quinoa ontbijt met aardbeien & hazelnoten

6

Een heerlijk zomers ontbijt voor op de koude dagen: quinoa met aardbeien & hazelnoten!

Misschien, als je dit over een jaar leest, denk je: hoezo koude dagen, in de zomer is het toch warm? Ja, in principe wel, maar dit jaar echt niet… De temperaturen lagen gisteren (overdag) zo tussen de 12 en 14 graden en dat is niet heel erg warm zo eind juni. Ik klaag niet hoor (een klein beetje maar), maar een warm ontbijtje gaat er wel in op dagen als deze.

Een warm quinoa ontbijt met aardbeien & hazelnoten dus! Maar variatie is mogelijk hoor. Vervang bijvoorbeeld de hazelnootdrink door amandelmelk en strooi er wat amandelen over. Of wat dacht je van kokosmelk & kokos? Heerlijk toch! Wat dacht je van stukjes (pure) chocola over je aardbeien…. Je kunt er dus alle kanten mee op.

Ik heb gekozen voor aardbeien & hazelnoten en het was heerlijk. De aardbeien die net een beetje warm worden doordat ze op de quinoa liggen… yum! Wat hazelnootjes voor de bite, ik heb zitten genieten. Een goed begin van de dag.

Quinoa ontbijt met aardbeien & hazelnoten

Quinoa ontbijt met aardbeien & hazelnoten

Heb je ‘s ochtends niet zoveel tijd (je bent ongeveer 20 minuten met de voorbereiding bezig), dan kun je quinoa ook al ‘s avonds klaarmaken, ‘s ochtend even opwarmen, aardbeien & hazelnoten er overheen en klaar!

Inspiratie: MadeByGril
Print Friendly, PDF & Email

6 reacties

  1. Mmm heerlijk! Nog nooit gemaakt, maar is eens iets anders en dat zorgt voor wat variatie. Zou je het koud ook kunnen eten?
    Gr. Julie

  2. Ja hoor, quinoa kun je ook prima koud eten, maar ik vind zo’n warm ontbijtje toch nét iets lekkerder! 🙂

  3. Pingback: Mijn kookweek - week 26 - MiCook

  4. Pingback: Win! Een notenpakket van Veganuts! - MiCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.