Quinoa risotto! 🙂
Wij zijn dol op risotto & dol op quinoa! Hoe leuk is het dan om deze twee te combineren?
Nog niet zo lang geleden liet Lies van Lepeltje Liefde via Twitter weten dat ze het leuke quinoa-kookboekje van NatureCrops had gevonden. Ik nam meteen een kijkje en zag onder andere het recept ‘Quinoa risotto met champignons, Parmezaan en pijnboompitten’ in het boekje staan. Ok, dat komt zeer binnenkort op het menu!
Ik bedacht me ook dat het nog niet zo heel lang geleden is dat we risotto met paddenstoelen aten, dus ik ben voor een andere variant gegaan: wortel & walnoten. Ook erg lekker! Het maken van de quinoa risotto is ongeveer gelijk aan het maken van een ‘gewone’ risotto. Je voegt alleen per keer iets meer bouillon toe (de quinoa moet echt onder water staan) en het proces duurt ongeveer 15 minuten (in plaats van 20-25 minuten voor risotto). Iets sneller klaar dus.
Het oordeel? Het was lekker, erg lekker zelfs, maar het kan niet tippen aan een risotto met risottorijst. Tenminste…als je een ‘echte’ risotto verwacht, valt het waarschijnlijk een beetje tegen. Minder smeuïg, minder romig. Je kunt natuurlijk nog wat roomkaas toevoegen aan onderstaand recept, maar de textuur is gewoon anders.
Als je een lekkere maaltijd met quinoa verwacht, is het ontzettend lekker! Om onderstaand recept nog lekkerder te maken kun je bijvoorbeeld wat garnalen toevoegen en eventueel nog wat sla, ook een heerlijke combinatie. Een lekkere frisse komkommersalade doet het ook niet verkeerd bij dit gerecht! Al met al hebben we heerlijk gegeten!
En omdat 2013 het jaar van de quinoa is, hieronder nog wat informatie over quinoa!
Bron: Fabfitfun
Quinoa risotto met wortel & walnoten
By februari 14, 2013
Published:- Yield: 4 Servings
- Prep: 25 mins
Quinoa risotto! 🙂Wij zijn dol op risotto & dol op quinoa! Hoe leuk is het dan om deze twee te combineren?Nog niet zo lang …
Ingredients
- 300 gram Quinoa
- 500 gram Wortel in plakjes
- 150 milliliter Droge witte wijn
- 80 gram Walnoten grof gehakt
- 100 gram Parmezaanse kaas
- 20 gram Bieslook vers, fijn gesneden
- 2 teentjes Knoflook geperst
- Peper
- Olijfolie
- Zout
Instructions
- Snij de wortel in dunne plakjes, pel de teentjes knoflook, snij de bieslook fijn, hak de walnoten grof & rasp de parmezaanse kaas.
- Kook alvast 1,5 liter water & maak hier de bouillon van.
- Verhit wat olijfolie in een pan er pers hierboven de teentjes knoflook uit. Bak kort en voeg de plakjes wortel toe en bak 3 minuten mee.
- Zeg het vuur wat lager en voeg de quinoa toe. Bak drie minuten mee, roer regelmatig (het gaat wat spetteren).
- Blus het geheel af met de witte wijn en roer goed door. Zet de quinoa nu onder 'water' met de bouillon.
- Wacht totdat bijna alle bouillon is opgenomen door de quinoa en zet de quinoa weer onder 'water' met de bouillon. Herhaal dit proces ongeveer 15 minuten lang en roer regelmatig.
- Als de quinoa gaar is, voeg dan de geraspte parmezaanse kaas, bieslook & gehakte walnoten (bewaar wat van alle drie voor garnering) toe en roer goed door. Breng op smaak met peper & zout.
- Verdeel het geheel over vier borden en strooi er nog wat parmezaanse kaas, bieslook & walnoten over.
- Eet smakelijk!
Lekker met een frisse komkommersalade.
- Cuisine: Wereldgerecht
- Course: Hoofdgerechten
- Skill Level: Makkelijk
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
4 reacties
Pingback: Mijn kookweek – week 7 | Maaikyz iCook
zou graag quinoa willen proefen
Pingback: Speltotto met rode bieten & geitenkaas - MiCook
Pingback: Quinoa risotto met shiitake en walnoten | HEMELS BORDJE