Quinoa risotto met wortel & walnoten

4

Quinoa risotto! ūüôā

Wij zijn dol op risotto & dol op quinoa! Hoe leuk is het dan om deze twee te combineren?

Nog niet zo lang geleden liet Lies van Lepeltje Liefde¬†via Twitter weten dat¬†ze het leuke¬†quinoa-kookboekje¬†van NatureCrops¬†had gevonden. Ik nam meteen een kijkje en zag onder andere het recept ‘Quinoa risotto met champignons, Parmezaan en pijnboompitten’ in het boekje staan. Ok, dat komt zeer binnenkort op het menu!

Ik bedacht me ook dat het nog niet zo heel lang geleden is dat we risotto met paddenstoelen aten, dus ik ben voor een andere variant gegaan: wortel & walnoten. Ook erg lekker! Het maken van de quinoa risotto is ongeveer gelijk aan het maken van een ‘gewone’ risotto. Je voegt alleen per keer iets meer bouillon toe (de quinoa moet echt onder water staan) en het proces duurt ongeveer 15 minuten (in plaats van 20-25 minuten voor risotto). Iets sneller klaar dus.

Het oordeel? Het was lekker, erg lekker zelfs, maar het kan niet tippen aan een risotto met risottorijst. Tenminste…als je een ‘echte’ risotto verwacht, valt het waarschijnlijk een beetje tegen. Minder smeu√Įg, minder romig. Je kunt natuurlijk nog wat roomkaas toevoegen aan onderstaand recept, maar de textuur is gewoon anders.

Als je een lekkere maaltijd met quinoa verwacht, is het ontzettend lekker! Om onderstaand recept nog lekkerder te maken kun je bijvoorbeeld wat garnalen toevoegen en eventueel nog wat sla, ook een heerlijke combinatie. Een lekkere frisse komkommersalade doet het ook niet verkeerd bij dit gerecht! Al met al hebben we heerlijk gegeten!

En omdat 2013 het jaar van de quinoa is, hieronder nog wat informatie over quinoa!

Quinoa

Bron: Fabfitfun
Print Friendly, PDF & Email

4 reacties

  1. Pingback: Mijn kookweek – week 7 | Maaikyz iCook

  2. Pingback: Speltotto met rode bieten & geitenkaas - MiCook

  3. Pingback: Quinoa risotto met shiitake en walnoten | HEMELS BORDJE

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.