Rabarbercrumble met aardbeien & vanille

15

Heb jij ze al zien liggen? De mooie roodroze (met een beetje wit & groen) stelen: de enige, echte rabarber? Wij wel en we hebben meteen wat meegenomen naar huis: yum!

Als ik rabarber meeneem vraagt Alwin steevast: gaan we de pannen schoonmaken? Euh…nee?! Vroeger maakte Alwin zijn moeder namelijk altijd de pannen schoon door het koken van rabarber (misschien nu nog wel, maar dat hebben we niet gevraagd…), tenminste, dat is hoe Alwin het zich herinnert. Rabarber staat voor hem soort van gelijk aan schone pannen, voor mij vooral aan lekkere gerechten (voor Alwin ook wel hoor…). Zoals deze heerlijke rabarbercrumble met aardbeien & vanille!

Rabarbercrumble met aardbeien & vanille

Rabarbercrumble met aardbeien & vanille

Geen (extra) schone pannen hier (ik vind mijn pannen al schoon genoeg), want voor dit recept hoef je de rabarber niet in een pan te stoppen, maar lekker makkelijk in de oven. Ik heb mij ook laten vertellen dat de schoonmaak-truc niet voor alle soorten pannen werkt, maar je kunt het altijd proberen! Binnenkort een receptje waarbij je rabarber moet koken!

Nu dus de oven aanzetten! Rabarber wassen en snijden, even de oven in en mengen met aardbeien & vanille (wat mij betreft een gouden combinatie!), de kruimellaag (met amandelmeel) erover heen en nog een half uurtje in de oven. Daarna smullen… genieten… desgewenst met een bolletje (vanille)ijs erbij: heer-lijk!

Rabarber-weetje: Rabarber is vers als de stelen hard en stevig aanvoelen. Er zijn verschillende soorten rabarber. Je hebt ze met geheel groene, met groenrode en met rode stelen. Groene stelen zijn zuurder dan rode, maar ze zijn niet ‘onrijp’ en zullen door bewaren dus ook nooit rood worden. Bron: Groentenenfruit.

Print Friendly, PDF & Email

15 reacties

  1. Pingback: Rabarbershake - MiCook

  2. Pingback: Rabarbermuffins - MiCook

  3. Pingback: Keukenkrabbels - Toetjes - MiCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.