Korstloze courgette-feta quiche

3

Gisteren voor de verandering een keer een recept uit een kookboek gemaakt en niet een recept die ik ergens van een receptensite of foodblog heb. Gewoon ouderwets, met een boek! 🙂

Een tijdje geleden heb ik een stapel kookboeken via Marktplaats gekocht voor een prikkie! Daar zat onder andere het boek ‘Grieks, de beste gerechten uit de zonnige Griekse keuken bij. Grieks vinden wij over het algemeen erg lekker, dus maar een gerecht uitzoeken!

 

De korstloze courgette-feta quiche zag er wel erg lekker uit & een dagje zonder vlees kan ook geen kwaad: Meatless Monday!

Ik heb hier en daar wat aantallen aangepast (ik vond bijvoorbeeld twee eetlepels walnoten wat weinig) en ben aan het koken geslagen! Het recept is dus een aangepaste versie van het recept in het boek, maar de ingrediënten zijn hetzelfde.

Prima maaltijd voor de heerlijke warme dag van gister (25 graden)! Niet te zwaar, maar erg lekker en toch een beetje fris! Nog wat komkommer & tzatziki (om in de Griekse sferen te blijven) er bij. Yum! Perfect om lekker buiten in het zonnetje te eten! Wat wil een mens nog meer! 🙂

Nog een tip bij het kopen van de courgettes (hoorde ik een tijdje geleden op 24kitchen): zoek altijd de kleinste uit; die schijnen het lekkerst te zijn!

Informatie boek: Grieks, de beste gerechten uit de zonnige Griekse keuken voor creatief koken‘, Rebo Productions, ISBN 90-366-1427-9.

 

Print Friendly, PDF & Email