Zoete courgettetaart… toen ik het recept voor het eerst zag, dacht ik: mjam, maar toch niet?! Rare combinatie… en wanneer eet je het? Is het gebak of een soort van bijgerecht? Afijn, ik heb hem toch apart gehouden en op mijn ‘dit wil ik binnenkort maken-lijstje’ gezet. En vanmiddag was het zover: lekker de keuken in en bakken!
Ik heb eigenlijk niet zoveel aan het recept gewijzigd. Ik heb alleen de werkwijze van PJ (@nombelina) toegepast (bakpapier in de springvorm) die zij gebruikte voor haar gebakken cheesecake: erg handig! Maar de taart is eigenlijk best wel heel erg lekker, dus komt ie op mijn site! 🙂
En….. toevallig hadden Wilma (@kookgek) & ik het een tijdje geleden over de veelzijdigheid van de courgette . Wilma noemde haar courgette-roomsoep en ik had net een courgettequiche gemaakt en was al weer aan het nadenken over gevulde courgette! En nu dan een zoete courgettetaart: ja, de courgette is echt veelzijdig!
Nog wat informatie over de courgette:
De courgette (ook wel: mergpompoen of (Italiaans) zucchina) is een groente, geleverd door de soort Cucurbita pepo uit de komkommerfamilie (Cucurbitaceae). De planten vormen geen ranken. Het Nederlandse woord courgette voor de groente komt uit het Frans. Het is een verkleinwoord van courge, hetgeen merg betekent. De courgette kan geel of groen zijn. Het is één van de gemakkelijkst te telen groentes in een gematigd klimaat.
Bron: Wikipedia.
En dan nu het recept! 🙂
Zoete courgettetaart
By juli 13, 2012
Published:- Yield: 12 Servings
- Prep: 30 mins
- Cook: 1 hr 15 mins
- Ready In: 1 hr 45 mins
Zoete courgettetaart... toen ik het recept voor het eerst zag, dacht ik: mjam, maar toch niet?! Rare combinatie... en wanneer eet je …
Ingredients
- 100 gram walnoten grof gehakt
- 2 stuks courgette grof geraspt
- 3 stuks eieren
- 200 gram rietsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 100 milliliter olijfolie mild
- 200 gram bloem
- 1 zakje bakpoeder
- 2 eetlepels koekkruiden
- 1 theelepel zout
- springvorm 24 centimeter
- bakpapier
- boter om de vorm mee in te vetten
Instructions
- Zet alle ingrediënten klaar en verwarm de oven voor op 175 graden.
- Hak de walnoten grof en rooster ze kort in een droge koekenpan. Laat ze daarna op een bord afkoelen.
- Was de courgettes, rasp ze grof, laat ze uitlekken en probeer zoveel mogelijk vocht er uit te drukken.
- Klop in een grote kom de eieren, het rietsuiker en de vanillesuiker met een mixer of garde luchtig.
- Klop de olijfolie door het eimengsel.
- Meng met een lepel in een andere kom de bloem met het bakpoeder en de koekkruiden.
- Schep het bloemmengsel luchtig door het eimengsel.
- Meng de geraspte courgette en de geroosterde walnoten door het mengsel.
- Vet de springvorm in en bekleed hem met bakpapier (ook de randen). Het invetten zorgt ervoor dat het bakpapier goed blijft zitten.
- Schep het beslag in de, met bakpapier beklede, springvorm en bak de taart ongeveer een uur en 15 minuten totdat de buitenkant lichtbruin is. De taart hoeft van binnen niet helemaal droog te zijn.
- Haal de vorm uit de oven en laat 10 minuten afkoelen.
- Verwijder de rand van de springvorm en vouw het bakpapier naar buiten. Laat de taart op kamertemperatuur verder afkoelen.
- Eet smakelijk!Ook lekker met een toefje slagroom!
- Cuisine: Frans
- Course: Gebak, cake, taart, etc.
- Skill Level: Makkelijk
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Recept: Zoete courgettetaart door maaikyziCook op http://t.co/NtUxS7cS #eetblogpost
Baktip: Zoete courgettetaart http://t.co/S6VL5sO9 #bakeenswatanders #courgettetaart #bakken #lekker
[…] mijn vorige artikel (de zoete courgettetaart) had ik het over de werkwijze van PJ (@nombelina) die ik heb overgenomen voor de zoete […]
[…] Winter Delicata Squash – Cucurbita pepo Click Here Now for Winter Delicata Squash (Cucurbita pepo) Winter Delicata Squash Winter Delicata Squash The Squash Winter Delicate Honey Boat, 'Cucurbita pep… Squash">Winter Delicata Squash Winter Delicata Squash The Squash Winter Delicate Honey Boat, […]