Zoete courgettetaart

4

Zoete courgettetaart… toen ik het recept voor het eerst zag, dacht ik: mjam, maar toch niet?! Rare combinatie… en wanneer eet je het? Is het gebak of een soort van bijgerecht? Afijn, ik heb hem toch apart gehouden en op mijn ‘dit wil ik binnenkort maken-lijstje’ gezet. En vanmiddag was het zover: lekker de keuken in en bakken!

Ik heb eigenlijk niet zoveel aan het recept gewijzigd. Ik heb alleen de werkwijze van PJ (@nombelina) toegepast (bakpapier in de springvorm) die zij gebruikte voor haar gebakken cheesecake: erg handig! Maar de taart is eigenlijk best wel heel erg lekker, dus komt ie op mijn site! 🙂

En….. toevallig hadden Wilma (@kookgek) & ik het een tijdje geleden over de veelzijdigheid van de courgette . Wilma noemde haar courgette-roomsoep en ik had net een courgettequiche gemaakt en was al weer aan het nadenken over gevulde courgette! En nu dan een zoete courgettetaart: ja, de courgette is echt veelzijdig!

Nog wat informatie over de courgette:

De courgette (ook wel: mergpompoen of (Italiaans) zucchina) is een groente, geleverd door de soort Cucurbita pepo uit de komkommerfamilie (Cucurbitaceae). De planten vormen geen ranken. Het Nederlandse woord courgette voor de groente komt uit het Frans. Het is een verkleinwoord van courge, hetgeen merg betekent. De courgette kan geel of groen zijn. Het is één van de gemakkelijkst te telen groentes in een gematigd klimaat. 

Bron: Wikipedia.

En dan nu het recept! 🙂

Print Friendly, PDF & Email

4 reacties

  1. Pingback: Bakvorm met bakpapier bekleden | Maaikyz iCook

  2. Pingback: Winter Delicata Squash | Landscaping - Gardening

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.