Oooh, wat hebben wij lekker gegeten: risotto met groene asperges & zalm! Risotto is eigenlijk gewoon altijd goed (én verslavend lekker…), maar de combinatie met gegrilde groene asperges, een beetje zalm en geraspte parmezaanse kaas: so good!
Echt een verwenmaaltijd! En we aten het zomaar gewoon op een maandag… Eigenlijk stond het voor zondag op de planning (ik vind zondag echt zo’n heerlijke risotto-dag), maar die planning werd (zoals wel vaker) omgegooid en daardoor stond deze risotto op maandag op tafel. Nou, dat is echt geen slecht begin van de week hoor! Enige nadeel is dat de maaltijden van de rest van de week eigenlijk niet meer kunnen tippen aan de eerste maaltijd….
Nou ja, dat viel ook wel mee hoor…. we hebben ook zitten smullen van deze tomaten ‘cheesecake’ met tijm en nog wel meer lekkere gerechten gegeten, maar oh, wat was dit lekker! 😉
Maar wat een ellendig gerecht om op de foto te zetten in combinatie met het licht van die dag… bah! Ik heb echt idioot veel foto’s gemaakt met verschillende invalshoeken, maar het wilde maar niet lukken… Ik ben nog steeds niet echt tevreden met de foto’s, maar dit zijn toch wel de beste… en het was zó lekker, ik kon het gewoon niet laten om dit recept met jullie te delen!
Risotto met groene asperges & zalm

By april 17, 2014
Published:- Yield: 4 Servings
- Prep: 40 mins
Oooh, wat hebben wij lekker gegeten: risotto met groene asperges & zalm! Risotto is eigenlijk gewoon altijd goed (én verslavend …
Ingredients
- 500 gram Groene asperges
- 300 gram Risottorijst
- 100 milliliter Droge witte wijn
- 1 liter Bouillon vis of groenten, kokend heet
- 200 gram Zalmsnippers/blokjes
- 1 handje Peterselie vers, fijn gehakt
- 100 gram Parmezaanse kaas geraspt
- Olijfolie
- Peper
- Zout
Instructions
- Snij een flink stuk van de (taaie) uiteindes van de asperges af. Schil de wat dikkere exemplaren aan de onderkant (ongeveer zes tot acht centimeter) met een dunschiller. De dunnere exemplaren hoef je niet te schillen.
- Rasp de parmezaanse kaas, hak/snij de peterselie fijn en zorg ervoor dat de bouillon kokend heet is. Je kunt ook één liter water koken en bouillon maken met een blokje.
- Verhit wat olijfolie in een grote pan. Voeg de risotto rijst toe en roer totdat alle korrels glazig zijn. Voeg vervolgens de wijn toe en laat ongeveer twee minuten koken totdat alle alcohol verdampt is.
- Schep nu, soeplepel voor soeplepel, de bouillon bij de risottorijst en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een soeplepel bouillon toe en ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 20-25 minuten.
- Verhit ondertussen een grillpan (goed heet laten worden) en grill de asperges ongeveer vijf minuten in de hete pan. Draai ze regelmatig om en blijf erbij staan (het kan ineens hard gaan!). Laat ze uitlekken op wat keukenpapier en snij in stukjes van ongeveer 2-3 centimeter.
- Als de risotto klaar is, voeg dan grotendeels van de geraspte parmezaanse kaas toe en roer goed door. Breng het geheel op smaak met peper & zout. Voeg tot slot de zalmsnippers & de peterselie toe, roer door en verdeel het geheel over vier borden.
- Verdeel vervolgens de asperges over de borden en bestrooi het geheel met de rest van de parmezaanse kaas.
Eet smakelijk!
- Course: Hoofdgerechten
- Skill Level: Gemiddeld
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Van de week eens proberen, ook met witte asperges?
Leuk Sandra Kersbergen ! 🙂 Ja hoor, je kunt er ook witte asperges aan toevoegen!
Risotto recepten kun je nooit genoeg hebben. Deze komt snel op tafel
Haha! Dat ben ik helemaal met je eens, Nicole! 🙂
[…] Risotto met groene asperges & zalm […]