Rodekoolrol

6

Zodra de nieuwe Light koken op de mat valt, blader ik hem helemaal door, vooral om plaatjes te kijken. Het lezen komt (een paar uur) later wel, eerst eens kijken wat voor lekkers er nu weer allemaal in staat: ik vind het magazine geweldig!

Ook deze maand staat er weer veel lekkers in, inclusief een aantal broden die ik zeker ga proberen, maar ook weer heerlijke hoofdgerechten. In de categorie ‘weekend’ bleef ik hangen bij de rodekoolrol: yum, die ziet er wel erg lekker uit, die ga ik maken!

Dus gister aan de slag, ook al was het geen weekend. Je bent eigenlijk zo klaar met de voorbereidingen, dus als je tijd hebt om te wachten op de oven (ongeveer 40 minuten), kun je de rodekoolrol ook prima doordeweeks maken. Het originele recept is met filodeeg, maar daar had ik niet meer aan gedacht. ‘s Morgens netjes het gehakt uit de diepvries gehaald terwijl het filodeeg er nog netjes in lag… en daar kom je dan net even iets te laat achter… Filodeeg moet ongeveer twee uur ontdooien (conform verpakking) en met bevroren filodeeg werken is zo goed als onmogelijk (in ieder geval met mijn handen…).

Onderaan het recept staat dat je de rol ook met bladerdeeg kunt maken (dat is wel een stuk vetter), dus ik heb maar wat plakjes bladerdeeg uit de diepvries gehaald en de rodekoolrol daar mee gemaakt. Daarnaast wordt er een cranberrysaus bij geserveerd, maar daarvoor had ik niet alle ingrediënten in huis (niet goed opgelet bij het maken van mijn boodschappenlijstje…), dus die heb ik er niet bij gemaakt. Ook heb ik gekozen voor rode kool mét, namelijk met stukjes peer & kaneel. Enne, de gehakt kun je natuurlijk kruiden zoals je wilt!

Een tijdje geleden (we aten rode kool couscous met appel & peer) schreef ik al dat wij vroeger thuis altijd rode kool met aardappelen en gehakt aten en dat ik aan die combinatie nu echt niet meer moet denken, maar dit komt wel heel dichtbij… Rode kool & gehakt en ach, als we dan toch ‘traditioneel’ doen, dan ook maar een schaaltje appelmoes erbij in plaats van de cranberrysaus. 🙂

Afijn, we hebben heerlijk gegeten! Het was echt super lekker, nog lekkerder dan dat ik van te voren bedacht had. We hebben zitten smullen en met zo’n mooie rol op tafel, krijg je toch wel een beetje een feestelijk gevoel. Als nagerecht hebben we genoten van een pruimentoetje uit de oven.

Een heeel goed begin van de week!

Print Friendly, PDF & Email

6 reacties

  1. Pingback: Mijn kookweek – week 45 | Maaikyz iCook

  2. Lekker! Heb ‘m vegetarisch gemaakt met wat dat soja-gehakt met een uitje, champignons en wat komijn en dan een eitje erdoor. Echt fijn, en ik hou dus niet van rode kool. De rodekoolsalade was ook heerlijk.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.