Roggebrood met avocadocrème

5

Een heerlijk hapje. Voor op een feestje, tijdens een diner, als amuse of voorgerecht of gewoon ‘s avonds bij de borrel: roggebrood met avocadocrème.

Lekker, makkelijk & feestelijk! Binnen een mum van tijd klaar, geen ‘wachttijd’, niets. Even de avocado met een vork pletten, de rest van de ingrediënten snijden en/of toevoegen, rondjes maken van het roggebrood (gebruik een bakring of desnoods een glas) & klaar!

Geen fan van roggebrood (ik vond het vroeger ook niet echt lekker, maar nu vind ik het heerlijk)? Gebruik dan toastjes, stokbrood, geroosterd brood of probeer het eens met plakjes komkommer! Ow, en mocht je bezig zijn met de voorbereidingen voor de kerst? Dit is een tip! 😉

Roggebrood met avocadocrème

Roggebrood met avocadocrème

Er is eigenlijk maar één ding moeilijk aan dit recept: koop een rijpe avocado. In de winkel liggen vaak avocado’s met zo’n sticker ‘ready to eat‘ er op. Dan denk je dat je altijd goed zit, maar dat kan erg tegenvallen (ik spreek uit ervaring). Wil je zeker weten of je avocado rijp is en dus mooi groen? Op Culy las ik dé ultieme tip! Je hoeft niet eens aan de avocado te voelen, in te drukken of hem open te snijden (dat laatste weten ze waarschijnlijk in de winkel ook niet zo te waarderen), je hoeft alleen maar het pitje/steeltje onder op de avocado te verwijderen. Is het onder & rondom het pitje bruin? Dan is de avocado niet goed… Is het mooi groen? Neem hem dan mee naar huis en maak dit lekkere hapje!

Print Friendly, PDF & Email

5 reacties

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.