Romanesco quiche met ham

4

Romanesco…. weleens van gehoord, maar nog nooit gegeten en daar moest verandering in komen.

Toen ik, tijdens het doen van de boodschappen, een bak vol prachtige groene torentjesbloemkool (zo noemen ze romanesco ook wel) zag liggen, ging er één mee naar huis. Ik had nog geen idee wat ik er mee wilde maken, maar dát ik er iets mee ging maken, dat stond vast!

Thuis maar eens bedenken wat ik met de romanesco ging doen. Ik wilde in ieder geval een gerecht waarbij je kon zien dat we romanesco aten, een bord vol torentjes, zeg maar. Na lang wikken en wegen koos ik voor een eenvoudige quiche zodat de smaak van de romensco goed te proeven was. Niet teveel kruiden en dergelijke, gewoon lekker simpel. Het werd een romanesco quiche met ham en een klein beetje kaas.

Romanesco quiche met ham

Romanesco quiche met ham

Ik liep naar de keuken en begon met de voorbereidingen. Ik vond het bijna zonde om de romanesco in roosjes (of torentjes…) te snijden… zo mooi! Afijn, de oven aan, alles in de quiche vorm en bakken maar… Na een tijdje bedacht ik mij ineens dat het wel handig was om wat aluminiumfolie op de quiche te doen omdat anders mijn torentjes zouden kunnen verbranden. Ik rende naar de oven en was net iets te laat… zo jammer… meteen een stuk aluminiumfolie er op gelegd en daarna ging het goed. Gelukkig waren er maar een paar torentjes wat zwart geworden, de rest van de quiche was nog prima te eten. Maar ik kan daar dan zo van balen!

Niet lang daarna konden we aan tafel: proeven! Ik vond het erg lekker! Het is geen bloemkool, geen broccoli, maar net iets daar tussen in… yum! Zeker voor herhaling vatbaar! Ken je de smaak van romanesco al? Dan kun je natuurlijk wat kruiden toevoegen (knoflook of misschien wat tijm). De quiche is zo ook lekker hoor, maar een beetje variatie kan geen kwaad! 😉

Print Friendly, PDF & Email

4 reacties

  1. Vind romanesco één van de mooiste groente denk ik. Het ziet er altijd zo feestelijk uit. Leuk om eens in een hartige taart te stoppen, daar houd ik wel van zoals je weet 🙂

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.