Romig kokos-bulgur ontbijt

6

Zondag: vaak veeel meer tijd om te ontbijten, dus maar weer eens wat anders maken… geen yoghurt, geen havermout, maar bulgur!

Bulgur heb ik nog niet zo lang in de kast liggen… ik kende het voorheen niet. Een tijdje geleden maakte ik er al een hoofdgerecht mee: bulgur met courgette, abrikoos & feta. Erg lekker!

Omdat ik altijd even opzoek wat iets nou precies is voordat ik er mee aan het koken sla, las ik dat bulgur in India ook vaak als ontbijt wordt gegeten, bereid met melk & suiker.

Tja, dat is makkelijker gezegd dan gedaan als er verder geen informatie bij staat… hoeveel melk, hoeveel suiker? Natuurlijk kun je gewoon wat gaan experimenteren, maar ik ben op zoek gegaan naar iemand met al een lekker recept. Uiteindelijk kwam ik uit op Zizi’s Adventures, waar ik een deel van dit recept vandaan heb.

Vanmorgen, na wat uitslapen natuurlijk, heb ik het ontbijt van Zizi gemaakt met wat kleine aanpassingen. Het was erg lekker: weer eens wat anders, lekker romig! Het is niet moeilijk om te maken, maar omdat je de bulgur zo’n 20 minuten moet laten koken onder regelmatig doorroeren, ben je er wel eventjes mee bezig. Voor een zondagmorgen vind ik dat helemaal niet erg. Een heerlijk, voedzaam & romig zondagmorgen ontbijt!

Print Friendly, PDF & Email

6 reacties

  1. Dat ziet er lekker uit! Zou er zelf nooit op zijn gekomen om kokosmelk door mijn ontbijt te doen eigenlijk. Of om met bulgur te ontbijten 😛 Zou een stuk fruit er doorheen ook lekker zijn?

  2. Pingback: Mijn kookweek – week 37 | Maaikyz iCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.