Sinaasappelpudding met amandel

3

Toetjes! Ik ben gek op toetjes! Het is in een restaurant ook altijd een gevecht: ga ik wat minder van het heerlijke hoofdgerecht eten zodat er nog ruimte is voor een toetje of neem ik sowieso een toetje..? 😉

Thuis is het wat makkelijker… zeker nu ik voor twee personen kook. Ik weet nu van te voren of het een enorm vullende maaltijd is of juist niet en dus nog ruimte voor een wat uitgebreider toetje.

Gisteren hadden we zo’n maaltijd, namelijk spaghetti met kastanjechampignons, spinazie & walnoten. Veel groente, geen vlees, dus best nog wat ruimte voor een lekker toetje. Daarom heb ik een simpele, maar erg lekkere sinaasappelpudding gemaakt met wat amandelschaafsel er bovenop.

Geen bakje yoghurt, vla of wat fruit, maar een heerlijke pudding! En nu heb ik de smaak te pakken, want de volgende pudding staat alweer op de planning. Leuk, leuk, leuk!

Ik heb als basisrecept de pudim de laranje (klinkt veel leuker…) genomen, maar omdat ik wat stappen heb overgeslagen (de karamellaag waardoor je een dag zou moeten wachten…) en wat amandelschaafsel heb toegevoegd, noem ik het maar gewoon sinaasappelpudding.

Aan de smaak zal het niet liggen, want hij is erg lekker! Een vrij eenvoudig recept, wat persen & mengen even in de oven, laten afkoelen, amandelschaafsel & klaar! Laten we dus maar snel verder gaan met het easy peasy sinaasappelpudding recept! 😉

Print Friendly, PDF & Email

3 reacties

  1. Pingback: Perzik-yoghurt toetje met havermout | Maaikyz iCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.