Speculaascake met kruidnootjes

10

Oh, ik vind bakken steeds leuker! Heerlijk, fijn, ontspannen en het gaat zo lekker ruiken in huis, yum!

Toen ik een tijdje geleden de speculaasbrokken voor Alwin maakte, raakte ik helemaal in een speculaas-bui. Ik vind speculaas niet alleen passen bij de Sinterklaas periode, maar ook gewoon bij de herfst. Lekker binnen op de bank, dekentje, het is al vroeg donker, het begint kouder te worden, dus tijd voor een hete kop thee of een kopje koffie mét iets lekkers er bij.

Ook al waren de speculaasbrokken niet voor onszelf (we hebben uiteraard wel een hapje geproefd) en was het net zo makkelijk geweest om nog een portie te maken, wilde ik toch wat anders maken, maar wel met speculaas. Zoekend naar een leuk recept, kwam ik deze speculaascake tegen. Wat kleine aanpassingen én kruidnootjes toevoegen (ik kon de cheesecake met kruidnoten ook maar niet uit mijn hoofd zetten), maakte het geheel tot een heerlijke cake: yum, yum, yum!

Speculaascake met kruidnootjes

Een lekkere cake met speculaaskruiden én kruidnootjes, optimaal genieten. De kruidnootjes zie je niet meer echt terug in de cake (ook vanwege dezelfde kleur), maar je kunt ze nog wel proeven, echt heerlijk. Dus als de gordijnen dicht gaan, de lampjes aan en het dekentje erbij wordt gepakt, pakken wij een lekkere kop thee met een heerlijk plakje speculaascake met kruidnootjes. Dat is toch een heerlijk avondje? 😉

Print Friendly, PDF & Email

10 reacties

  1. Pingback: Heeeerlijk avondje! | Maaikyz iCook

  2. Pingback: Bananencake met dadels & noten - MiCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.