Speculoos bonbons

33

Speculoos met roomkaas & chocolade: speculoos bonbons!

Ik ben gek op speculoos: heer-lijk! Een tijdje geleden schreef ik al over deze ‘verslaving’ omdat ik toen in de keuken stond om dezeΒ speculoos bananencake met kruimellaag te maken. Super lekker, maar misschien ben ik een beetje bevooroordeeld omdat ik speculoos koekjes errug lekker vind en speculoos pasta eet ik zo uit de pot op…

Daarom heb ik ook niet vaak speculoos in huis… niet goed voor mij. Maar dan… dan komt er ineens iets voorbij met speculoos koekjes, speculoospasta, roomkaas & chocolade. Oooooh! Op naar de winkel! Het pak speculoos koekjes wordt in zijn geheel gebruikt in dit recept, dus daar is niets meer van over, maar er staat nog wel een halve pot pasta in de kast… Ik heb me weten in te houden, maar dat komt vooral omdat deze heerlijke speculoos bonbons in de koelkast liggen lagen!

Speculoos bonbons

Speculoos bonbons

Ik raakte geΓ―nspireerd door dit recept van Country Cleaver dat ik tegenkwam op PinterestΒ (nog een soort van verslaving…). Het recept klopt niet helemaal en ik heb wat hoeveelheden aangepast, maar ik vond het echt een super idee!

En omdat Valentijnsdag alweer bijna voor de deur staat…. heb ik er een valentijns-versie van gemaakt! Die kleine chocolade-dingetjes zijn namelijk hartjes (zie jij het….?) en die roze dingetjes ook, maar dat is wel duidelijk! πŸ˜‰ Uiteraard kun je de speculoos bonbons versieren met vanalles (chocola, (gekleurde) suiker, verkruimelde speculoos koekjes etc.), maar zo zien ze er ook nog liefdevol uit! Ow, en als je niet van witte chocolade houdt, kun je ook melk of pure chocolade gebruiken: ook erg lekker!

Print Friendly, PDF & Email

33 reacties

  1. Jeetje mina wat lekkkkkkkeeerrrrr! Hahaha, ik ga ze zeker na maken, onze dochter van 14 vind Speculoos ook zoooooo heerlijk. Dus ik ga haar verrassen op haar verjaardag. Dankjewel voor het leuke recept, fijne zondag gewenst! Marjolein Bloemendaal

    • Hahaha, dank je wel, Marjolein! πŸ™‚

      Oooh, dat is een leuke verrassing! Gaat ze vast erg blij mee zijn! πŸ™‚

  2. Aiii, wat heerlijk ziet dat eruit! Bij de Dille en Kamille verkopen we ook mini-reepjes Belgische Chocolade: Blanc-Speculoos is mijn favoriet, dus dit recept zal vast ook aan mij besteed zijn:)!

  3. Pingback: Mijn kookweek - week 4 - MiCook

  4. Wat ziet echt heerlijk uit.. ik ben ook heel gek op speculaas en mijn kinderen ook.. ik heb vandaag boodschappen doen om ingredienten kopen.. morgen zal maken… dank je dat je ons willen delen..

    • Hoi! Ik heb zelf Philadelphia gebruikt, maar ik denk dat het niet zoveel uitmaakt, dus ik zou gewoon de lekkerste kiezen! πŸ˜‰

      • Bedankt voor je reactie! Mascarpone vind ik t lekkerder, dus die ga ik eens proberen! Denk je dat je i.p.v. lotus speculoos original pasta ook de chrunchy versie kan gebruiken? Of wordt het dan geen glad geheel?

        • Ja hoor, dat kan ook! πŸ™‚ Het wordt inderdaad geen glad geheel, maar als je het niet erg vindt dat je bonbons een beetje ‘bobbelig’ zijn, kun je ook prima de crunchy versie gebruiken! πŸ™‚

  5. Pingback: Snelle Valentijnskoekjes - MiCook

  6. Pingback: Speculoosbonbons | Puurweb

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.