Spinazie ‘quiche’ met champignons, ham & kaas

10

Iets met spinazie, kastanjechampignons, feta, ham, eieren, melk, parmezaanse kaas & mozzarella. Ja, dat is het…

Maar is het een quiche? Euh, niet echt, want er zit geen ‘echte’ bodem in, maar het is wel een soort taart, het is opgebouwd in laagjes, je kunt er stukjes van snijden en het heeft een heerlijke kaaskorst op de bovenkant. Het is dus wel een soort van quiche, maar niet helemaal. Ach, wat het ook is, hij is ontzettend lekker en je mist de ‘echte’ bodem totaal niet.

Het recept heb ik via Abby van Akers of Love, de ‘ham and spinach no-crust quiche’. Abby kwam zelf op het recept via Pinterest en heeft het één en ander aangepast. Zo heeft zij de champignons vervangen door hamblokjes en nog wat cheddar kaas toegevoegd voor op de bovenkant. Ik heb op mijn beurt weer gekozen voor een variant met ham én champignons en heb de cheddar kaas weggelaten: ik vind feta, parmezaanse kaas én mozzarella wel genoeg. 😉

Ik zag op de site van Abby dat zij een zakje geraspte mozzarella gebruikte. Die heb ik echter in Nederland nog niet gezien, dus ik heb gewoon een bol mozzarella geraspt. Vooral het einde is niet makkelijk, maar het is weer gelukt! Nog even de parmezaanse kaas raspen, de feta verbrokkelen, de kastanjechampignons in plakjes snijden en aan de slag! Ongeveer 20 minuten voorbereiding en dan 45 minuten wachten op de oven. De geur uit de oven is heerlijk, dus na drie kwartier krijg je ook wel zin om dan ‘eindelijk’ aan tafel te gaan.

De quiche was heerlijk, we hebben zitten smullen!

 

Print Friendly, PDF & Email

10 reacties

  1. Pingback: Zoete aardappel frittata met parmaham

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.