Sticky toffee pudding met walnoten

25

Allemachtig, wat verschrikkelijk lekker: sticky toffee pudding met walnoten!

Soms weet je gewoon van tevoren dat iets in de smaak gaat vallen. Het gaat hoe dan ook lekker worden. Dat gevoel had ik ook bij deze sticky toffee pudding. Ik stond te springen om de keuken in te duiken, maar moest nog even wachten, want ik stond al om zeven uur ‘s ochtends te springen en deze sticky lekkernij stond pas voor ‘s avonds op de planning (als dessert).

Na een dagje springen (…), mocht ik eindelijk aan de slag en ik had er zo’n zin in! Na het hoofdgerecht (ik weet al niet eens meer wat we die avond aten, ik weet alleen nog het moment dat ik mijn eerste hap nam van dit dessert…), was het dan eindelijk tijd om te proeven. Waanzinnig! Waanzinnig lekker! Ja, dit is echt helemaal mijn ding! Ik heb van elke hap zitten genieten. En vriendlief deed gezellig met mij mee!

Sticky toffee pudding met walnoten

Sticky toffee pudding met walnoten

Dit ziet er toch echt super lekker uit?! ๐Ÿ™‚ Lekker sticky (*veegt wat kwijl weg bij het zien van de foto’s*)!

Je kunt, net als ik een grote schaal gebruiken, maar je kunt het geheel ook verdelen over vier of zes kleine schaaltje om er een individueel dessert van te maken. Bolletje ijs erbij en iedereen kan genieten van zijn/haar eigen dessert. En dan is het ineens heel stil aan tafel omdat iedereen zit te smullen. Misschien hier en daar een ‘mmmm’ of een ‘ooooh’, maar trust me…. ย die schaaltje zijn snel leeg! ๐Ÿ˜‰

Enne, zet jij ook altijd alles van te voren klaar (ik wel namelijk)? Hou dan de volgende aantallen aan omdat je ongeveer overal de helft van nodig hebt voor dit recept (en dat is best vervelend als je alles al een keer hebt afgewogen):

 • 2 x 125 milliliter melk
 • 2 x 130 gram lichtbruinebasterdsuiker
 • 1 x 60 & 1 x 40 gram roomboter

De rest gewoon volgens de aantallen hieronder!

Ow, en ben je enigszins verbaasd dat MiCook er ineens heel anders uit ziet? Dat hebben we vannacht gedaan… Het was tijd voor verandering, tijd voor een andere layout, overzichtelijker, duidelijker! Ik ben er helemaal happy mee, ik hoop jullie ook! ๐Ÿ™‚

Print Friendly, PDF & Email

25 reacties

 1. Pingback: Sticky toffee pudding met walnoten | Ad Free Stuff

 2. Pingback: Mijn kookweek - week 7 - MiCook

 3. Vandaag je zoete aardappel frittata gemaakt met als bijgerecht de veldsla salade met mango. Heerlijk! En als dessert de sticky toffee pudding. Alleen ging daar helaas iets mis. De bovenste laag bleef waterig. Uiteindelijk wel 50 min in de oven gehad en toen was het ietsje ingedikt maar toch nog aardig wat vocht eraf gegoten. Smaakte verder heerlijk, dus ga het zeker eens opnieuw proberen. Dan misschien met minder water? Of heb je nog een ander idee wat er fout gegaan kan zijn?

  • Oooh, wat leuk Annemarie! Fijn om te lezen dat de frittata & de salade in de smaak zijn gevallen!

   Wel jammer dat de pudding niet zo goed ging…:( Heb je de boel nog even goed gemengd na het toevoegen van het kokende water? Misschien de oven iets hoger zetten? Maar ja, als je hem al 50 minuten in de oven hebt gehad…. Jeetje… wat raar! Misschien inderdaad met wat minder water proberen dan? Want hij is zรณ lekker! ๐Ÿ™‚

   • Dank voor je reactie! Bij mijn weten had ik goed gemengd. Maar ga het binnenkort zeker nog eens proberen met evt minder water of hogere temperatuur. Want hij smaakte wel naar meer ;-). De volgende dag koud vond ik ‘m ook erg lekker; toen zat er naar mijn idee veel meer toffeesmaak aan :-).

    • Haha, ik krijg er zelf ook weer helemaal zin in! ๐Ÿ™‚

     Leuk dat je hem nog een keer gaat maken, ik hoop dat dan alles goed gaat! ๐Ÿ™‚

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.