Sweet potato pie

28

Sweet potato pie!

Gewoon zomaar, op een dinsdag. Omdat het kan. Ow, en omdat ik jarig ben vandaag. En bij een verjaardag hoort taart, toch?! Ik ben niet zo’n verjaardag-vierder, dus vandaag geen huis vol visite. We zijn een tijdje geleden met de hele familie naar de dierentuin geweest en hebben daarna een hapje gegeten om zowel Alwin zijn verjaardag als mijn verjaardag te vieren. Vandaag dus een rustig dagje.

Maar toch een beetje feest vandaag. Het is tenslotte maar één keer per jaar ‘je verjaardag’. En feest, omdat Mac (ons hondje) vandaag alweer twee jaar bij ons in huis rondloopt. Twee jaar geleden, op mijn verjaardag, mocht Mac met ons mee naar huis. Best birthday present ever! Ze was toen nog een puppy… klein, lief, onschuldig, nog zoveel te leren. Nu is ze (in hondenjaren) al zo goed als volwassen. Ze is niet meer klein…. (dertig kilo op je schoot voelt niet zo klein aan), nog steeds lief en onschuldig doen, kan ze als de beste.

Afijn, feest dus! En bij feest hoort taart. Dit is misschien geen typische verjaardagstaart, maar wel erg lekker! Niet zo heel zoet, kruidig & zacht: yum! Sweet potato pie for my birthday!

Sweet potato pie

Sweet potato pie

Het recept komt uit het boek One more slice van Leila Lindholm. Ik kende het boek nog niet (nergens iets over gelezen), maar kwam het tegen in de boekenwinkel. Daar lag ie, voor een zacht prijsje. Even bladeren dan maar… Dat zag er erg goed uit en voor ik het wist ging hij mee naar huis…

Het boek staat vol heerlijke specialiteiten uit verschillende landen (Franse baguettes, Russische blini’s en Italiaans pizza’s etc.), prachtige foto en heeft een fijne opzet. Sommige recepten mogen van mij wel iets duidelijker (uitgebreider) omschreven worden, maar ik denk dat een ervaren bakker/bakster daar geen probleem mee heeft. Dit recept is in ieder geval een succes!

Print Friendly, PDF & Email

28 reacties

 1. Gefeliciteerd en een fijne verjaardag gewenst!

  De taart lijkt me erg lekker, misschien dat ik deze nog eens in de strijd gooi om vriendlief te overtuigen van zoete aardappel.

  • Dank je wel! 🙂

   Oooh, ik vind zoete aardappel zó lekker, kan me haast niet voorstellen dat er mensen zijn die er niet van houden! 😉

 2. Happy Birthday Maaike,

  Dat ziet er lekker uit zeg! is ook weer eens een leuk alternatief voor al die pompoenrecepten! : )
  Fijne dag vandaag!

  xx Hazel

 3. Wat een leuke site heb je. Krijg zoveel inspiratie! En nog gefeliciteerd hè
  Gister knolselder frietjes gemaakt……. Blijvertje hoor

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.