Tagliatelle met wortel & geitenkaas

16

Een heerlijk bordje pasta: tagliatelle met wortel & geitenkaas!

Eigenlijk eten wij niet meer zo vaak pasta… We vinden het heerlijk, maar het heeft de laatste tijd gewoon niet zo vaak op tafel gestaan. Het zijn een beetje van die periodes, dan eten we vaak pasta, dan vaker rijst etc. Hebben jullie dat ook, van die weken (soms maanden) dat je bijna ‘verslaafd’ bent aan iets en het daarna een hele tijd niet meer op tafel komt?

Maar afgelopen dinsdag vond ik het weer eens tijd voor een bord pasta. De avond ervoor zijn we (voorlopig voor het laatst) naar de Ikea en de bouwmarkt geweest, dinsdag nog een dagje klussen om ‘s avonds te genieten van een bord pasta: dat ging er wel in. ‘s Avonds de beentjes omhoog en even ‘niets’ doen. En daar was ik denk ik ook wel aan toe. Ik had het opeens over poeszegels (je weet wel, die dingen die je op een enveloppe plakt…) en er lag een dode foto op straat (sommige mensen noemen ze ook wel vogels….). Tijd om lekker te eten en even te genieten van de rust!

Tagliatelle met wortel & geitenkaas

Tagliatelle met wortel & geitenkaas

En dat ging er wel in! Lekkere tagliatelle met slierten winterpeen, een vleugje citroen, wat geitenkaas, peterselie en geroosterde amandelen. Ik vind wat noten toevoegen altijd wel lekker als we er geen vlees bij eten, maar je kunt er natuurlijk prima een stukje vlees of vis naast serveren (ik zou dan denk ik eerder voor een stukje vis, met citroen bijvoorbeeld, gaan). Of een lekkere (rucola)salade erbij, ook erg lekker!

Inspiratie: AH
Print Friendly, PDF & Email

16 reacties

 1. Toevallig, ik schreef laatst ook over het feit dat ik minder pasta eet deze dagen, maar dat ik ook periodes heb dat ik het heel veel eet! Ik vind dit receptje er echt heel lekker uitzien. Ik ga het binnenkort eens proberen, ik ben echt dol op geitenkaas namelijk 😉

  Mooie site heb je trouwens, ik heb je net ontdekt!

  • Haha, wat grappig! Ja, raar is dat hè, zo eet je het heel vaak en zo een hele tijd niet!

   Dank je wel! Leuk dat je het gaat proberen, ik ben benieuwd!

   Dank je wel! Ik ga die van jou ook eens even snel bekijken! 🙂

 2. Wij hebben ook van die periodes. Nu weer iets meer aardappels (vriendlief vind ze heerlijk, ik niet..). Deze pasta ziet er heerlijjk uit dus komt hij morgen op tafel.

 3. Pingback: Tagliatelle met wortel &geitenkaas | Food | Recipe Flash | Your all in one Recipe and Cooking News website

 4. Pingback: Mijn kookweek - week 9 - MiCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.