Tarte tatin met wortel van Rachel Khoo

14

Een tarte tatin met wortel. Van Rachel Khoo en een beetje van mezelf natuurlijk…

Rachel Khoo heeft een nieuw kookboek uitgebracht: Mijn Franse Keuken. Het lijkt mij een geweldig boek, maar helaas… ik heb met mezelf afgesproken dat ik niet meer zoveel nieuwe kookboeken ga kopen (waarom ook alweer…..?). Het boek staat dus (nog…) niet in mijn kast en ligt niet op mijn aanrecht (of op mijn nachtkastje…).

Maar gelukkig staan er deze maand een aantal van haar ‘nieuwe’ recepten in de Allerhande. Onder andere deze tarte tatin met wortel. En ik had wortels liggen, want die waren in de aanbieding. Ha, één en één is twee! Ik sprong de keuken in om deze heerlijke tarte tatin met wortel van Rachel Khoo te maken!

Tarte tatin met wortel

Tarte tatin met wortel van Rachel Khoo

Op zich niet heel moeilijk om te maken hoor! Het spannende deel komt eigenlijk pas als je er helemaal niets meer aan kunt doen… Het omdraaien van de taart als hij uit de oven komt. Een bord op de taartvorm, het bord & de taartvorm goed vasthouden (bij voorkeur met ovenhandschoenen of pannenlappen…) en voorzichtig, maar toch met enige snelheid de boel omdraaien…spannend! Je voelt tijdens het omdraaien al of het goed gaat of niet… en het ging helemaal goed! Zo blij! 🙂

Heb jij weleens een tarte tatin gemaakt?

Print Friendly, PDF & Email